Sparta před derby: Na koho si dává pozor a jak bitvu vnímají zahraniční hvězdy?

Nedělní bitvu Slavia vs. Sparta sledujte na O2 TV Sport nebo v multidimenzi O2 TV Fotbal.

[blog_program_info id=“17298951″]

Zahraniční posily takové zápasy znají

Sparta zatím neprožívá úplně povedenou sezonu. Vypadnutí z evropských pohárů, až 4. místo v lize a nespokojení fanoušci. Takto si Daniel Křetínský své milionové investice rozhodně nepředstavoval. Sparťané však zbraně neskládají!

„Sezona je stále na začátku, ale tohle je opravdu zápas, který by nás mohl nakopnout. Je to jeden z největších zápasů, který nás v sezóně čeká. I s ohledem na to, že jsme vypadli z Evropské ligy,“ prozradil Josef Šural, jehož čeká jeho čtvrté derby (2 prohry, 1 výhra), klubovému webu sparta.cz.

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Neúnavný dříč však samozřejmě není jediný, kdo na svých ramenou cítí velkou tíži. Nepochybuje ani o motivaci zahraničních posil, které atmosféru v pražském derby ještě nezažily. „S novými hráči se o významu derby bavíme, ale myslím, že v každé zemi a v každé soutěži se hrají zápasy mezi rivaly, takže i oni takové zápasy znají.“

Josef šural

Kdo by však měl být vůdcem rudých při cestě za vítězstvím? Samozřejmě nový uzdravený náboj letenské ofenzivy Tomáš Rosický!

„Tomáš není hráč, který by hrál podle nějaké šablony, on zkrátka vezme míč a zkusí něco vymyslet, aby pomohl týmu. Slavia se na něj určitě bude chtít připravit, to jsem si jistý,“ opěvuje Šural bývalého tahouna Arsenalu.

Pozor na Hušbauera!

Na druhé straně barikád vzbuzuje největší respekt další sparťan. Ten však již vyměnil rudý dres za ten sešívaný, v němž se stal prvotřídním tahounem.

„Pepíka (Hušbauera) samozřejmě známe. Je to velmi dobrej hráč. Je to hodně inteligentní hráč, který si to umí najít mezi řadami a má velmi dobrou střelu. Zahrává i standartní situace, takže pro Slavii je to velice důležitý hráč,“ vyzdvihuje svého bývalého spoluhráč Radoslav Kováč.

[fve]https://youtu.be/cM4NR3hOx7M[/fve]

„Po těch prvních zápasech si myslím, že to je jejich nejlepší hráč a od něj to tam pochází většina těch jejich akcí,“ dodává útočník Václav Kadlec.

Kováč si však uvědomuje i sílu dalších hráčů útočné řady. „Mají silový tým, silové útočníky, takže budou asi hrát i spoustu dlouhých balónů se spoustou soubojů od Škoďáka či Tomáše Necida.“

[blog_poll_start][poll id=“742″][blog_poll_end]

Vyprodaný Eden bude svědkem 288. derby již tuto neděli od 18:00. Předzápasové studio začíná o půl hodiny dřív.

[fve]https://youtu.be/fbMeFVy3OmA[/fve]

Derby si nejlépe vychutnáte v multidemenzi O2 TV Fotbal například i s fanouškovským komentářem.

JAK POŘÍDIT O2 TV FOTBAL?

[blog_program_info id=“17298667″]

Přečtěte si taky:

Derby SLAVIA vs. SPARTA na O2 TV Sport! Jak ho můžete sledovat i vy?

Derby v multidimenzi O2 TV Fotbal: Komentovat bude i populární LAVI

Foto: Facebook AC Sparta Praha, reprovideo  (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru