Křetínský se opřel do ultras Sparty! Takové fanoušky nepotřebujeme, raději nechoďte!

Fotbalové Spartě se na začátku sezóny ani omylem nedaří podle původních představ. Tým Andrey Stramaccioniho rychle vypadl z Evropské ligy a v domácí lize nabral už sedmibodovou ztrátu na první Plzeň. Do médií prosakují zprávy o údajné nevraživosti mezi českými hráči a cizinci, kteří v létě do Sparty přišli za velké peníze.

Mizerné výkony dohnaly radikální fanoušky k několika nezvyklým činům. V týdnu před zápasem se Slováckem vnikla skupinka na stadion a přinesla pro vedení klubu rakev. Další propadák v Brně zase vyústil v protesty při  utkání proti Karviné. Kotel Sparty po celý zápas nefandil a dokonce neoslavil ani první gól Tomáše Rosického po návratu na Letnou.

Především ale po většinu zápasu hrubě urážel členy sparťanského vedení.

Kotel Sparty při zápase s Karvinou. Foto: supporters.cz

To nechápal ani hrdina dne Rosický: Pochopil bych, kdyby svou nespokojenost vyjádřili na začátku, ale pak tým podpořili. To mě mrzí. Rozumím jim, že jsou zklamaní, já také čekal, že naše výkony budou lepší, ale nic jiného nám nepomůže, než že se semkneme a potáhneme za jeden provaz,  řekl.

Křetínský: Raději nechoďte a projevujte se jinde!

Vyhrocená situace na tribunách donutila k reakci i majitele a faktického šéfa klubu Daniela Křetínského. Ten v prohlášení na oficiálních stránkách Sparty chování tvrdého jádra fanoušků odsoudil.

„Absolutně rozumím nespokojenosti fanoušků s tím, že Sparta letos nebude hrát evropské poháry a že bodový zisk po prvních šesti kolech není podle našich představ,“ začíná jeho zpráva. „Věřte, že jedním z nejvíce zklamaných ze všech, jsem já,“ pokračuje a připojuje fanouškům za dosavadní průběh sezony omluvu.

Nicméně v další části prohlášení už se Křetínský tvrdě vymezuje vůči „části radikálních fanoušků“: „Výroky, které posílají kohokoli „do plynu“, nebo vykřikují na našeho trenéra těžké vulgární urážky, na Spartu nepatří. Ty, kteří se k tomuto jednání snížili, nepovažujeme za naše fanoušky a žádáme je, aby na stadion nechodili a projevovali tyto nejnižší emoce jinde.

Daniel Křetínský. Foto: sparta.cz

„Současně chci upřímně poděkovat divákům, kteří se tomuto jednání části radikálních fanoušků postavili. Byl to důležitý krok, který může Spartě opravdu velmi pomoci. Jsem přesvědčen, že jediným, kdo nám může v rychlém zlepšování zamezit, jsme my sami. Tedy v případě, že bude Sparta nejednotná a sparťané vzájemně neloajální. Snad tuto službu našim soupeřům neposkytneme,“ konstatoval Křetínský.

„Pevně věřím, že kvalita našeho kádru i intenzivní práce celého týmu povede velmi rychle k hernímu i výsledkovému zlepšení,“ dodal Křetínský.

Otázkou je, zda ostře sledovaným derby na hřišti Slavie v Edenu ještě nepřilil oleje do ohně. Jak zareagují sparťanští kotelníci?

Sledujte derby Slavia – Sparta na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal v neděli od 17.30.

[blog_program_info id=“17298951″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Přečtěte si také:

Derby SLAVIA vs. SPARTA na O2 TV Sport! Jak ho můžete sledovat i vy?

Bitevní pole Vlasty KAISERA: Velká a věčná! Derby! Která jsou ta nejdivočejší?

Rozhodčí-opilec Pilný už je zase členem FAČR. Kdo změnil „doživotí“ od Pelty?

Foto: sparta.cz (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru