Podezřelý gól Sparty proti Karviné: Byla to ruka, nebo snad ofsajd?

Fotbalová Sparta se naladila vítězně na blížící se derby se Slavií (živě na O2 TV Sport v neděli 17. září). Fanoušci na Letné při utkání s Karvinou slzeli dojetím, když Tomáš Rosický, který se vrátil po sedmnácti letech do základní sestavy Sparty, otevřel skóre.

Upozornil na sebe i  Václav Kadlec, který dostal po čase od trenéra Andrey Stramaccioniho prostor na hřišti, naprosto neuvěřitelně zahodil tutovou příležitost.

Celý zápas si můžete zpětně přehrát v O2 TV:

[blog_program_info id=“17115701″]

Vášně na sociálních sítích vyvolal dále i druhý gól Sparty, jehož autorem byl obránce David Hovorka. Branka byla podezřelá hned ze dvou důvodů

Protože se však současná pravidla mnohdy ohýbají víc než floridské palmy při hurikánu, není rozsouzení případu vůbec jednoduché.

Hovorkova ruka?

Že míč trefil ve skrumáži střelce Hovorku do ruky, je poměrně jasné. Jestli se ale mělo pískat už ne. Ano, Hovorka měl ruku vcelku přirozeně u těla, a na to, že by si míč přistrčil do cesty úmyslně, to také nevypadá.

David Hovorka (Sparta), ruka. Foto: reprovideo

Podle pozápasových slov brankáře Karviné Martina Berkovce se právě v tomto duchu měl vyjádřit i hlavní rozhodčí Martin Nenadál, tedy že ruku viděl, ale rozhodl se ji nepískat.

Vzhledem k již zmíněnému „gumovému“ výkladu pravidel by si rozhodčí ale nejspíš obhájil obojí.

Ofsajd Zahustela?

Druhým sporným momentem je pak ofsajdové postavení dalšího sparťana Ondřeje Zahustela. Ten se v momentu Hovorkovy střely nacházel přímo před brankářem Berkovcem. Bránil mu v zákroku? Clonil ve výhledu? Ovlivnil aktivně hru? Tohle všechno kromě postavení musí rozhodčí vyhodnotit ve zlomku vteřiny.

Nejspíš to nezvládli ani hráči, protože proti tomu kupodivu ani karvinští hráči neprotestovali. Tyto záběry však hovoří poměrně jasně.

Ondřej Zahustel (Sparta), ofsajd s Karvinou. Foto: reprovideo

Jak byste situaci posoudili na základě videa vy?

[blog_poll_start][poll id=“741″][blog_poll_end]

Fanoušky snad může konejšit jen to, že na rozdíl od gólu rukou olomouckého Václava Jemelky v zápase se Slavií, nerozhodovala Hovorkova sporná branka i díky karvinskému neproměňování šancí  o zisku bodů.

Sledujte derby Slavia – Sparta v neděli 17. září na O2 TV Sport! Kromě bohatého předprogramu ve studiu a výhod multidimenze bude k dispozici již tradiční fanouškovský komentář.

[blog_program_info id=“17298951″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Nenechte si ujít ani unikátní fotbalovou talkshow O2 TV Sport TIKI-TAKA. Každé pondělí od 20.00:

[blog_program_info id=“17197455″]

Přečtěte si také:

To si děláte p***l, ne? divil se Škoda gólu rukou. Jasno nemají ani experti, sudí to vůbec neřešil

Nešika Kadlec! Jak sparťan proti Karviné vyrobil minelu sezóny?

Rosický dojal Letnou! Po 17 letech nastoupil v základu Sparty a hned dal gól!

Foto: reprovideo
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru