Králem US Open je znovu Nadal. Andersonovi nedal ve finále šanci! Vytáhl i „banánový“ úder!

Španěl Rafael Nadal byl vysokým favoritem už před zápasem. Držitel patnácti grandslamových titulů a aktuální světová jednička neměla mít podle odhadů odborníků i fanoušků s Kevinem Andersonem žádnou větší práci.

Vždyť jihoafrický tenista prošel tak daleko poprvé v životě. Nejen na grandslamu, ale ani při 62 účastech na turnajích kategorie Masters se nedostal dál než do čtvrtfinále.

Celé utkání si můžete zpětně přehrát v O2 TV:

[blog_program_info id=“17325806″]

Souboj o titul v New Yorku podle toho také vypadal. První sada byla nejvyrovnanější ze všech tří. Anderson statečně vzdoroval do stavu 3:3, pak se Nadalovi podařilo prolomit jeho servis a za stavu 5:3 to ještě jednou zopakoval.

Nadal dokázal vyčarovat i neuvěřitelně zakroucené údery:

„Byl to vítr, nebo Rafův spin?“

Od té doby už byl na kurtu jen jeden pán. Stejným poměrem 6:3 vyhrál Nadal i druhou sadu. Zatímco ale první set trval bez minuty celou hodinu, druhý už jen 40 minut.

Hned v úvodním gemu třetího dějství navíc sebral Španěl soupeři podání počtvrté, a i když se Anderson snažil nepodléhat nepříznivému vývoji, muselo být každému jasné, že je rozhodnuto.

Anderson neměl na zvrat nejmenší šanci, koneckonců za celý zápas si nevypracoval ani jeden brejkbol. Naopak při 32 vítězných úderech (o 3 víc než Nadal) vyrobil 40 nevynucených chyb (Nadal jen 11).

Po výsledku 6:3, 6:3 a 6:4 Nadal získal po triumfech z let 2010 a 2013 svůj třetí titul z US Open a celkem už šestnáctý na turnajích velké čtyřky.

[blog_gallery id=“62922″ style=“block“]

Nabitý program na O2 TV Tenis pokračuje

Tenisové vysílání na O2 TV Sport a O2 TV Tenis pokračuje i v pondělí turnajem WTA v japonském Tokiu, kde se představí například Kristýna Plíšková.

[blog_program_info id=“17197445″]

Přesný rozpis zápasů najdete každý den na Facebooku O2 TV Sport.

Přečtěte si také:

To bych od kamarádky nečekala! Na nefér Hradeckou si postěžovala i Šafářová!

Hradecké se Siniakovou se šok ve finále US Open nepovedl. Hingis má jubilejní grandslam!

Pocta pro Kvitovou! Z US Open si spolu s Del Potrem odnesla prestižní ocenění!

Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru