Úžasný příběh Sloane Stephens! Z 957. místa do finále US Open! Jak sestřelila Venus? Koho uvidíte na O2 TV Sport v pátek?

Když US Open, tak téměř dokonalý americký příběh. Čtyřiadvacetiletá Sloane Stephens je v prvním finále grandslamu v životě. V nočním semifinále totiž přemohla legendu ženské tour Venus Williams 6:1, 0:6 a 6:4.

Divoký zápas měl několik bláznivých zvratů. V prvním setu zkušenější Williams napráskala 17 nevynucených chyb a přitom zapsala jen 5 vítězných úderů. Nebylo divu, že Stephens triumfovala snadno 6:1. Druhý sada ale zase vyzněla zcela opačně, mladší z Američanek dokonce zazpíval kanár.


Až rozhodující set přinesl to pravé drama, které nakonec i díky několika fantastickým úderům zvládla lépe Stephens a mohla slavit.

Sloane Stephens (US Open 2017). Foto: Reuters Sloane Stephens (US Open 2017). Foto: Reuters

Završí americký sen?

Přitom před dvěma měsíci se teprve vracela na kurty! Fantasticky našlápnuto měla sympatická tenistka už loni. Od ledna do dubna vyhrála tři turnaje (Auckland, Acapulco a Charleston), jenže pak ji na pořádnou dobu zbrzdilo zranění.

Bolavé levé chodidlo, které ji delší čas sužovalo, si nakonec v srpnu po olympiádě vyžádalo operaci a tak Američanka téměř na rok z tenisového kolotoče vypadla.

Vrátila až ve Wimbledonu. Padla v prvním kole s krajankou Alison Riske a její ranking ukazoval číslo 957!

Pak ale začal raketový návrat do pozic, na které byla zvyklá. Po Londýně přišel ještě výpadek v prvním kole se Simonou Halep ve Washingtonu a pak už dvě semifinále na velkých turnajích v Torontu a Cincinnati a nyní spanilá newyorská jízda.

Suma sumárum: dva měsíce po návratu a Sloane Stephens už klepe na brány TOP 20 a zahraje si první finále grandslamu v kariéře.

https://twitter.com/woytha/status/906032398273454080

„Jsem superšťastná. Postoupit do prvního finále grandslamu ještě na domácí půdě, to je to, o čem každá hráčka sní,“ rozplývala se na tiskovce po zápase s Venus, kterou tentokrát žádní vetřelci nenarušovali.

Ve finále (sobota 22.00, živě na O2 TV Sport) se Stephens utká s krajankou Madison Keys, která bude usilovat také o první grandslam v životě. V semifinále přehrála Coco Vandeweghe hladce 6:2, 6:1.

[blog_program_info id=“17119457″]

V pátek české semifinále čtyřhry i lahůdka z mužského pavouka

Páteční program O2 TV Sport a O2 TV Tenis bude opět mimořádně atraktivní.

Nejprve se o postup do finále dámské čtyřhry utkají dva ryze české páry. Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková vyzvou na souboj Lucii Šafářovou a Barboru Strýcovou. Zápas začíná ve 20.00.

Následovat pak bude zhruba od 1.00 lahůdkový souboj ze semifinále mužské dvouhry. Argentinec Juan Martín Del Potro, který ve čtvrtfinále zastavil Rogera Federera se pokusí odklidit z cesty další supertěžkou váhu Rafaela Nadala!

[blog_program_info id=“17119442″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Reuters, reprovideo O2 TV Sport
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru