Při české bitvě v semifinále US Open tekly nervy! Co řekla Strýcová Hradecké u sítě?

Oslava českého tenisu se v závěru poněkud zvrtla! Do finále dámské dvouhry postoupily po výsledku 6:2 a 7:5 Lucie HradeckáKateřinou Siniakovou. Závěr byl ale kvůli reakcím divošky Barbory Strýcové poněkud emotivní.

[blog_program_info id=“17068169″]

Favoritky Lucie ŠafářováBarborou Strýcovou tahaly v ryze českém semifinále za kratší konec od začátku. Už první sadu prohrály celkem hladce 2:6. A nezvedly se ani poté, co si mezi oběma sety nechala Hradecká zatejpovat stehenní sval.

Ve druhé sadě sice favorizovaná dvojice jako první získala hned ve druhé hře podání soupeřek. Ani náskok 4:1 ale k prodloužení zápasu nestačil. Především díky vynikající hře jednadvacetileté Siniakové o něj Strýcová se Šafářovou přišly a v dramatické koncovce ztratily jak set, tak i celý zápas.

Strýcová neustála sporný moment v závěru

Celý duel se neobešel bez klasických výbuchů Barbory Strýcové, která se nejednou navezla do rozhodčí a neunikla ani napomenutí.

Vrchol pak přišel v jedenácté hře druhého setu, kdy míček z rakety Siniakové trefil cop Hradecké, což mělo za stavu 0:30 znamenat fiftýn pro podávající Strýcovou a její partnerku. Sudí však teč přehlédla a to Strýcovou vytočilo na maximum.

„Tak to si ze mě děláte srandu, ty vole!“ začala česky na rozhodčí. „To jsi neviděla, nebo neslyšela? Ale no tak!“ pokračovala už v angličtině.

A drsně se obořila i na Hradeckou, která tvrdila, že dotek o vlasy necítila. „Tak o čepici, nedělej, že nevíš, ty vole!“ zuřila Strýcová a po zhlédnutí opakovaného záběru se ještě jednou se vrátila k rozhodčí.

„Jak jsi to nemohla vidět? Tohle máš vidět, je to tvoje práce,“ zlobila se. K ničemu jí to ale nepomohlo, stejně jako další povzdech k Hradecké: „Lucko ale to si ze mě děláš srandu, ty vole!“

[fve]https://youtu.be/X29D5mRZAAA[/fve]

První brejkbol se ještě podařilo odvrátit, druhý už ale Hradecká se Sinakovou využily a zamířily k vítězství.

Ve Strýcové to bublalo i po konci zápasu a u sítě adresovala Hradecké další výtky, byť to podle všeho bylo „měkčí“ než se původně zdálo, tedy bez vulgarit.

https://twitter.com/woytha/status/906243353053888513

https://twitter.com/woytha/status/906254201680003075

[fve]https://youtu.be/XTLaI03Hdt8[/fve]

Co doopravdy u sítě padlo ale asi vědí jen tenistky samy.

https://twitter.com/woytha/status/906378922094415875

Ve finále se Hradecká a Siniaková utkají s druhým nasazeným párem Martina Hingis – Yung-Jan Chan.

Dokáže Hradecká napodobit svůj triumf z roku 2013 v New Yorku a znovu pozvednout nad hlavou blyštivou trofej?

Finále budete moci sledovat na O2 TV Sport v neděli od 19:00:

[blog_program_info id=“17322721″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Na O2 TV Sport můžete sledovat v noci na sobotu také semifinálový duel mužské dvouhry Juan Martín Del Potro vs. Rafael Nadal.

[blog_program_info id=“17119442″]

Foto: repro O2 TV Sport (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru