Pocta pro Kvitovou! Z US Open si spolu s Del Potrem odnesla prestižní ocenění!

Sedmadvacetiletá Petra Kvitová si po nešťastném vyřazení s Venus Williams ve čtvrtfinále US Open alespoň jednu cenu přece jen z newyorského turnaje odnese – a to tzv. Sportsmanship Award, cenu udělovanou za sportovní chování.

Petra Kvitová. Foto: Reuters

Rodačku z Bílovce vybrali pořadatelé posledního grandslamu sezony společně s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem jako znamenité představitele tenisu ztělesňující správný přístup ke sportu. Oba tak dostanou zhruba 100 tisíc korun, které mohou věnovat na charitu dle vlastního výběru.

Juan Martín Del Potro

Přečtěte si také:

Úžasný příběh Sloane Stephens! Z 957. místa do finále US Open! Jak sestřelila Venus? 

Američanku Stephens napadl na tiskovce „drak“! Statečně se ubránila teniskou!

Zabiják Del Potro ukončil neporazitelnost Federera! Jak (málem) sejmul legendu?

Kvitová i Del Potro mají za sebou neuvěřitelně silné příběhy, a tak volba nejspíš nebyla tolik složitá. „Zaujali nás nejen svými výkony na US Open, ale i tím, jak k nim došli,“ potvrdila šéfka americké asociace USTA Katrina Adams.

Kvitová byla koncem loňského roku přepadena ve svém vlastním bytě v Prostějově, kdy ji dosud neznámý útočník nožem vážně poranil levou ruku. Podle nedávno zveřejněných fotek samotného zranění je očividné, že dvojnásobná vítězka Wimbledonu byla velice blízko konci kariéry.

Nicméně po úspěšné operaci se až neuvěřitelně rychle vrátila kurty a především ve Flushing Meadows předváděla znamenité výkony – v osmifinále se její obětí stala i vítězka letošního Wimbledonu a nastávající světová jednička Garbiňe Muguruza. Kvitovou zastavila až po dramatické třísetové bitvě Venus Williams.

Také Del Potro překonal v kariéře dlouhotrající zdravotní problémy. Dokázal se však vrátit a na rozdíl od Kvitové stále může snít o triumfu v letošním ročníku. V noci na sobotu se utká o postup do finále s Rafaelem Nadalem.

Rafael Nadal

Utkání můžete seldovat v přímém přenosu na O2 TV Sport zhruba od 1.00. Už předtím od 20.00 nabízíme přímý přenos semifinále dámské čtyřhry, ve kterém se utkají české páry Hradecká, Siniaková a Šafářová, Strýcová.

[blog_program_info id=“17119442″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

 Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru