Překvapení z Anglie! Premier League mění přestupová pravidla. Jak se dotknou zbytku Evropy?

Kluby anglické Premier League se odhodlaly k revolučnímu kroku. Samy si dobrovolně zkrátily letní přestupní termín. Nová pravidla by měla platit už od příští sezony, tedy od léta 2018. Zimní transferové okno zůstává beze změn.

Anglickým klubům se dlouhodobě nelíbilo, že mezinárodní přestupové okno zasahovalo hluboko do rozehrané sezóny. Ta na ostrovech pravidelně startuje na začátku srpna. Fotbalisté ve většině Evropy přitom mohou přestupovat od 1. července až do půlnoci 31. srpna.

Nyní si ale kluby prosadily a odhlasovaly změnu. Nově mají být všechny přestupy do Premier League uzavřené ještě před prvním ligovým zápasem nové sezóny. Datum bude pohyblivé a mělo by jít vždy o 17. hodinu ve čtvrtek před startem ligy. Poprvé tedy 9. srpna 2018.

Kluby si od dřívějšího uzavření okna slibují zvýšení regulérnosti soutěže i větší klid pro manažery na přípravu s týmem.

Mnohem méně často by mělo docházet k podobným tahanicím jako třeba letos v případě Alexise Sáncheze, jenž do poslední chvíle usiloval přestup z Arsenalu do Manchesteru City.

Přečtěte si také:

Cristiano Ronaldo si pořídil další exkluzivní bourák. Jak se vám líbí?

Páni! Derby pražských S už je vyprodané! Proč šlo do volného prodeje minimum lístků?

Slováci si ve Wembley zahráli na Brazilce. Tato úchvatná akce nadchla fanoušky!

Nicméně úplně se je vymýtit zcela jistě nepodaří.

Pro ostatní evropské soutěže zůstává letní přestupové okno beze změny. Kluby z Anglie tak budou moc prodávat hráče do ciziny i po uzavření okna.

Právě to fanoušci na sociálních sítích nejvíce kritizují. Situaci okolo liverpoolského Philippeho Coutinha, jenž si chtěl vytrucovat si přestup do Barcelony, totiž nové pravidlo nijak nezabrání.

Philippe Coutinho

 

Beze změny prozatím zůstávají také přestupní termíny pro nižší anglické soutěže. Kluby od druhé ligy níže tak mohou obchodovat stejně jako zbytek Evropy.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabízí o víkendu šlágr české HET ligy Sigma Olomouc – Slavia Praha!

[blog_program_info id=“17119454″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru