Fair play Davida SOBIŠKA: Lukáš Vácha a návrat ztraceného syna

Někomu se třeba nezamlouvají jeho fotbalové dovednosti, ale co mu nikdo neodpáře je bojovnost, nasazení a jeho „sparťanství“. Na Letné působil 3 a půl roku a za tu dobu se z něj stala jedna z marketingových tváří klubu a také zástupce kapitána.

Lukáš Vácha. Foto: Facebook AC Sparta Praha

Váchovi hodně ublížilo zranění, které si přivodil na konci přípravy. Do té doby měl ve Spartě dobrou pozici a patřil do základní sestavy i pod Andreou Stramaccionim. Jenže pak vyšlo najevo, že bude chybět až 6 týdnů. Na to konto si přivedl italský trenér další dva defenzivní záložníky Mandjecka s Mavubou.

Když se Lukáš uzdravil, tak dostal šanci od první minuty v zápase proti brněnské Zbrojovce. Sparťané v Brně prohráli 0:2 a vypadalo to, že obětním beránkem této prohry byl právě Vácha, i když měl podle statistik společnosti InStat skoro nejlepší čísla ze Sparty.

[blog_program_info id=“17017548″]

Po tomto zápase slyšel ono nepopulární: „U nás bys tolik nehrál, bude lepší, když si najdeš jiný klub.“

lukas vacha

Přestupní termín se blížil ke konci a věci se daly rychle do pohybu. Zájem o Váchu projevil jeho bývalý zaměstnavatel Liberec.

Za něj hrával někdejší reprezentant v letech 2010 až 2013 a pomohl Slovanu k mistrovskému titulu. Vácha nakonec prodloužil kontrakt se Spartou do 31. 12. 2018 a zároveň odešel do konce podzimu na hostování do Liberce.

https://twitter.com/FCSlovanLiberec/status/904691084852416513

Vynikající tah Liberce

Podle mne, to byl od Slovanu geniální tah. Liberec má věkově nejmladší kádr v HET lize a Slovan přesně takového hráče do svých řad potřebuje.

Hrát by měl klasického defenzivního záložníka, který míč vybojuje a odevzdá. Tímto fotbalem byl klíčovým mužem ve Spartě za Lavičkovy éry a také důležitým hráčem pod Vrbovým vedením v kvalifikaci na EURO 2016.

Jsem si jistý, že podobné úkoly dostane od Jindřicha Trpišovského i na severu Čech.

Proč vidím jeho příchod vynikajícím tahem od libereckého vedení?

Slovan potřebuje zlého muže do středu pole. Hráče, který se nebojí vás seřvat a usměrnit. Vácha je dirigent, bude řídit spoluhráče kolem sebe (to mimochodem chybí Trpišovskému od brankáře Koláře nebo stopera Kúdely).

V Liberci to zná a nebude mít problémy s aklimatizací ani s fanoušky. Ti naopak ocení jeho bojovný projev a budou mu tleskat při každém jeho skluzu. Vedle sebe bude mít běhavé a rychlé spoluhráče a z toho bude těžit, stejně jako oni z Váchovy zkušenosti a nesmlouvavosti.

Váchu potkalo v dané situaci to nejlepší řešení a tipuji, že se Slovanu jeho angažování jednoznačně vyplatí.

go on? #nike#fcslovanliberec#preciosa#unisy#start#liberec#dekuju

Příspěvek sdílený Lukáš Vácha (@6nosav),

Na závěr vzpomeňme na obrovský progres, který v Liberci udělal Tomáš Souček.

Ze Slavie přišel v dezolátním stavu, kdy si absolutně nevěřil a dnes je v základní sestavě áčkové reprezentace.

Vácha třeba jeho cestu zpět do národního týmu nezopakuje, ale rozhodně nezklame. Do Sparty se vrátí ve výtečné formě a bude opět aspirovat na základní sestavu přes všechny jeho konkurenty.

Šlágr HET ligy živě

Z víkendového kola HET ligy odvysílá O2 TV Sport a O2 TV Fotbal šlágr mezi Sigmou Olomouc a Slavií Praha:

[blog_program_info id=“17119454″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Facebook AC Sparta Praha
David Sobišek Autor článku
David Sobišek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru