Bitevní pole Vlasty KAISERA: ŠpanIsco

V proklamované bitvě gigantů Španělsko porazilo Itálii 3:0 a téměř si už zajistilo postup na mistrovství světa, zatímco Italy odkázalo na ošidnou baráž.

Skutečně gigantický výkon podal jen jeden tým, a to domácí. A zvláště se to týkalo pětadvacetiletého hráče jménem Francisco Román Alarcón Suárez. Krátce, jednoduše a zapamatovatelně – ISCO.

Španělsko Itálie Isco

Tento rodák z jihu Španělska si jako fotbalové jméno vybral koncovou část ze svého křestního jména. Jako kdyby u nás hrál fotbalista jménem František Novák, ale nechal by si říkat prostě Išek. To ale není vůbec podstatné. Podstatné je to, že tak nadaný fotbalista u nás neběhá, dlouho neběhal a hned tak běhat nebude. Ale nebuďme smutní, toto konstatování se týká naprosté většiny fotbalových států Evropy i světa!

Jak Isco zesměšnil Verrattiho?

Ve španělském slunečném podnebí zkrátka velké fotbalové talenty stále zrají a reprezentace v červených dresech z toho těží. A samozřejmě také místní klubová elita, která si navíc zve i největší míčové kouzelníky z jiných částí naší planety. A třeba od Zinedina Zidana, svého současného trenéra v Realu Madrid, jakoby Isco odkoukal nádhernou finesu, kterou ve druhé půli zesměšnil hlavní tvůrčí osobnost soupeře Marca Verrattiho.

Isco si posunul míč podrážkou a přesně ho nasměroval mezi Verrattiho dolní končetiny. Ale zatímco zkoprnělý Ital zůstal stát, Isco si vše vyložil tak, jak měl. Neměla to totiž být finta sama pro sebe a už vůbec ne pouhé a chtěné zesměšnění protivníka. Španělský špílmachr okamžitě po úchvatném čísle nabral rychlost, vběhl do náhle zcela vylidněného prostoru a už myslel na úspěšné kolektivní zakončení celé akce.

Takže žádný náhodný či zcela ojedinělý kousek pro pobavení, ale vědomá a chtěná aktivita sloužící prospěchu týmu. Efekt a efektivita v nádherném souzvuku. Nádhera…

Ale to byla opravdu jen třešnička na dortu – Isco dal Buffonovi v první půli dva nádherné góly, kterými de facto rozhodl celé utkání. První dal precizně provedeným volným přímým kopem pravačkou a druhý pak po bleskovém uvolnění levačkou. Pravá, levá, přední, zadní – zkrátka Velkému Gigimu i celé italské jedenáctce šla z Iscova výkonu hlava kolem…

Španělsko Isco

„To nebyl normální lidský výkon,“ vydechl po zápase trenér poražené squadry azzurry Giampiero Ventura.

A myslel tím výkon celého týmu svého šťastnějšího kolegy Julena Lopeteguiho. Ale co naplat – takoví lidé se ve Španělsku opravdu rodí. A milionům dalších lidí rozdávají fotbalovou krásu a radost.

Zápas Španělsko vs. Itálie (3:0) si můžete přehrát prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“16915142″]

V pondělí večer se česká reprezentace představí v Severním Irsku:

[blog_program_info id=“16962749″]

Přečtěte si taky: Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Křetínského křížové tažení II. aneb Váchův vyhazov pro výstrahu

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru