Hvězdná posila narazila! Proč Sanchesovi Premier League zatrhla číslo 85?

Renato Sanches byl po celé léto spojován s předními evropskými kluby a ještě nedávno kolovaly zvěsti o blížícím se hostování v anglickém Liverpoolu, mluvilo se také třeba o italském AC Milán.

Kreativní středopolař ale nakonec zakotvil na docela překvapivé adrese. Na rok bude hostovat ve Swansea City.

Stále teprve 20letý fotbalista toho má na svůj věk za sebou docela dost. Už v osmnácti se probojoval do základní sestavy Benfiky Lisabon. Loni vyhrál s portugalským národním týmem mistrovství Evropy, na turnaji vstřelil jednu branku. Za rok 2016 převzal také cenu Golden Boy pro nejlepšího mladého hráče v Evropě.

Po Euru si jej za 35 milionů eur pořídil Bayern Mnichov, ale natrvalo se v bavorském velkoklubu Sanches prosadit nedokázal.

Právě za větší herní praxí se teď Portugalec stěhuje do Swansea, kde by se měl pokusit nahradit Gylfiho Sigurdssona, který přestoupil do Evertonu.

V novém působišti ale na Sanchese hned na uvítanou čekal jeden bizarní „problém“.

Zatímco v Bayernu Sanches nastupoval s číslem 35, v Anglii se chtěl vrátit k číslu 85, které nosil na zádech v Benfice. Na to si však bude muset nechat zajít chuť. Pravidla Premier League totiž hovoří o tom, že čísla v jednom týmu musí jít za pěkně za sebou a být nejblíže k nejvyššímu současnému číslu.

Snad ho tato drobnůstka v jeho výkonech nerozhodí a ukáže, co ve svých hbitých nohách má. A že se na ostrovech mají opravdu na co těšit.

S další posilou, která dorazila do Swansea v poslední den přestupního termínu Wilfriedem Bonym takové těžkosti rozhodně nebyly.

„Jsme si jistí, že tohle číslo nám Premier League neodmítne,“ zažertoval si oficiální účet Swans.

Na O2 TV Sport můžete v pondělí od 20.00 sledovat speciální díl talkshow TIKI-TAKA, který shrne to nejlepší z aktuální sezóny.

[blog_program_info id=“17017838″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Twitter (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru