Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Křetínského křížové tažení II. aneb Váchův vyhazov pro výstrahu

Už před časem jsem psal o tom, že majitel Sparty Daniel Křetínský se vydal na velké křížové tažení proti zavedeným poměrům na Letné. Přivedl nového trenéra, nové hráče, ale výsledky se nedostavily. Právě naopak.

Zatím se naplňují jen ty nejčernější scénáře. Ve chvíli, kdy se zdálo, že už možná vedení dochází dech a že to na Spartě skončí jako vždycky, to znamená hráčskou vzpourou, přichází další autoritativní krok.

Daniel Křetínský

Přečtěte si také:

Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Křetínský se vydal na křížové tažení. Proč ho musí dotáhnout do konce?

Brutální otevřenost sparťana Štetiny! Posily nehrají na 100 procent, na tréninku to vře, prozradil na Slovensku

Šok ve Spartě! Stramaccioni odepsal Váchu, fanoušci ho posílají za Lavim!

Novinka ve Spartě

Vyhazov Lukáše Váchy je především jasným signálem pro ostatní české hráče v kádru, že se i nadále půjde po nastolené linii a že stávající kouč se těší takové důvěře vedení, jako snad nikdo před ním.

Zaregistroval jsem v posledních dnech v kauze Vácha spoustu různých názorů. Přidám tedy také vlastní.

Nechat nejprve Váchu vyléčit, nasadit ho do zápasu a pak ho vyhodit na mě působí dojmem dopředu naplánované operace s cílem dokázat ostatním hráčům, že pokud dojde na volbu trenér – hráč, pak půjde hráč.

A to je ve Spartě naprostá novinka.

Lukáš Vácha. Foto: Facebook AC Sparta Praha

Výstraha byla potřeba

Proto si dovedu představit, jaký šok v kabině tenhle krok vyvolal. A o to šlo podle mého názoru především. Křetínský nehodlá uhnout a ve svém prvním článku na tohle téma jsem popisoval proč mu vlastně ani nic jiného nezbývá.

Z tohoto pohledu je taková čistka v kabině nutná i logická. I když slovo čistka je v tomhle případě přehnané, protože si myslím, že Váchův konec bude pro hráče jasnou výstrahou a žádné další vyhazování z hlediska upevňování autority už nebude zapotřebí.

Martin Frýdek. Foto: Facebook AC Sparta Praha

Přečtěte si také:

Ronaldův návrat ve velkém stylu! Jaké parádní nůžky předvedl?

O tohle Arsenal přišel! Jak nádherně se trefil Lemar, když Francouzi posekali tulipány?

Klobouk dolů! Messi si nechal přivést malého fanouška a nadělil mu životní zážitek!

Srdcaři měli dost času

Četl jsem, že se ve Spartě zbavují legend srdcařů a obecně těch, kteří mají Spartu ve své DNA. A já se ptám. Dokázali tihle hráči v posledních letech na hřišti, že jsou těmi správnými nositeli sparťanských hodnot?

Já se obávám, že nikoliv. Přitom prostoru a příležitostí měli víc než dost.

Z toho pohledu se mi jeví jako logický krok, když se Daniel Křetínský rozhodne tyhle stojaté vody rozhoupat.

Palec dolů pro Stramaccioniho

Je tu ovšem pochopitelně také velké ALE. A opět se vracím ke svému prvnímu článku o Spartě a o jejím majiteli. Aby se něčeho v jakémkoliv klubu dosáhlo, musí mít trenér pevnou autoritu u hráčů, kterou mu vedení dává najevo svojí podporou.

Především však, trenér musí dobře a kvalitně vést svůj tým, stanovovat správnou taktiku a strategii nasazování hráčů a dostat hráče do optimální kondice. A tady dávám Andreovi Stramaccionimu jeden velký palec dolů.

Nedostatečná taktická příprava, někdy až nesmyslné rotace v sestavě a především špatná kondice především u zahraničních posil jsou věci, za které nese plnou odpovědnost. Nechci se pouštět do spekulací o tom, kdo a jak často na Spartě trénuje. Ono je to totiž dost dobře vidět na hřišti během každého zápasu.

Andrea Stramaccioni, David Sobišek, rozhovor pro O2 TV Sport. Foto: reprovideo O2 TV Sport

Itala táhnou dolů jeho vyvolení

O co by ale byla na Spartě lepší situace, kdyby zahraniční posily byly v plné kondici schopné naplno odjezdit celých devadesát minut? Kdyby ukázali ostatním, jak se bojuje o výsledky v zahraničních ligách a třeba i v situaci, kdy se nedaří? A to já u hráčů jako je Mavuba a spol. stále postrádám.

Takže paradoxně do toho ty největší vidle italskému trenérovi na Spartě házejí právě ty zahraniční posily, které se měli naopak stát nositeli velkých změn. A myslím si, že Stramaccioni už měl dost času na to, aby je do plné formy a kondice dostal.

Sledujte v pondělí od 20.00 na O2 TV Sport speciální vydání talkshow TIKI-TAKA s výběrem toho nejlepšího z aktuální sezóny.

[blog_program_info id=“17017838″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Facebook, sparta.cz, reprovideo O2 TV Sport
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru