Nádherný gól Daridy na body s Německem nestačil! Mistrům světa vystřelil vítězství Hummels

[blog_program_info id=“16881980″]

Česko vstoupilo do zápasu proti mistrům světa z Německa nejhorším možným způsobem, když si už ve čtvrté minutě naběhl za obranu forvard Lipska Timo Werner a snadno překonal Tomáše Vaclíka.

Jenže po zbytek první půle to byli hlavně Češi, kteří hrozili – v první půli dokonce Německo přestříleli 8:7! Jan Kopic ani jeho jmenovec Bořil však ter Stegena nepřekonali. Právě opora Slavie Bořil patřila k příjemným překvapením dramatického duelu.

V 35. minutě mohl jít sám na bránu po přihrávce Vladimíra Daridy Jakub Jankto, jenže rozhodčí odpískal těsný ofsajd.

Kdo čekal, že se Německo po poločase otřepe, ten se hrubě mýlil. Češi se na začátku druhé půle do Němců znovu pustili, jenže i přes velkou porci slibných příležitostí je pořád trápilo mizerné zakončení.

To zlomil až v 78. minutě nádhernou dělovkou pod břevno Vladimír Darida!

Jenže bod Češi bohužel nevydřeli, dvě minuty před koncem se po trestném kopu uvolnil na hranici ofsajdu Mats Hummels a hlavičkou překonal Vaclíka.

Zkušení Němci už vítězství udrželi, a jelikož Severní Irsko zvítězilo 3:0 San Marinu, ztrácí už Česko na pozici zajišťující baráž 7 bodů. Pro udržení naděje musejí Češi bezpodmínečně vyhrát všechny tři zbývající zápasy. První z nich v Belfastu už v pondělí.

[blog_gallery id=“62090″ style=“block“]

Utkání také nepříjemně poznamenaly problémy se vstupem fanoušků na stadion, kdy se mnozí z nich dostali do ochozů až během první půle.

Foto: reprovideo, Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru