Bojovnice Plíšková ustála těžké chvíle a otočila zápas! V pátek sledujte na O2 TV Sport Petru Kvitovou!

Těžké chvíle prožila ve 2. kole US Open světová jednička Karolína Plíšková. Nakonec ale složitou situaci zvládla a domácí Nicole Gibbs vyřadila po takřka dvou hodinách a výsledku 2:6, 6:3 a 6:4.

Česká favoritka neodstartovala utkání nejlépe a i kvůli dvěma prohraným servisům podlehla světovému číslu 127 Gibbs v první sadě jasně 2:6. „Soupeřka hrála hodně agresivně a to mi dělalo problémy. Nedostala jsem se ke své hře,“ vyjádřila se po utkání Plíšková.

Ani druhý set nevypadal pro rodačku z Loun nejlépe, hned na začátku si vypracovala Američanka brejkbol, ten však neproměnila. Zato Plíšková svůj teprve druhý brejkbol v utkání za stavu 4:3 využila a utkání protáhla do rozhodující sady.

Karolína Plíšková (US Open 2017). Foto: Reuters

Karolína Plíšková a Nicole Gibbs (US Open 2017). Foto: Reuters

Poslední set byl vyrovnaný až do stavu 3:3, kdy Američanka nezvládla své podání a Plíšková se čistou hrou přiblížila postupu, jenž si nakonec i pohlídala.

„Cítím větší tlak, pro soupeřky je to teď možná jednodušší než pro mě. Chtějí se proti mně všechny předvést,“ uvědomuje si současná královna WTA. „Jsem ráda, že jsem to zvládla a budu se v dalších zápasech zlepšovat.“

Plíšková také zaznamenala 11 es a díky 8 esům z prvního kola proti Polce Linette už vydělala na US Open dětem z motolské nemocnice zhruba 100 tisíc korun!

Karolína Plíšková (US Open 2017). Foto: Reuters

Čtvrteční české Waterloo

Dalším českým hráčům už se ale ve Flushing Meadows ve čtvrtek tolik nedařilo, Tomáš Berdych vypadl i kvůli bolestem zad s Ukrajincem Dolgopolovem 1:3 na sety.

Barbora Strýcová uhrála proti Jennifer Brady pouhé dva gamy a Denisa Allertová zase padla s devatenáctiletou Japonkou Naomi Osaka po téměř dvouhodinové bitvě.

V nočním zápase s další Japonkou Nao Hibino přece jen trochu vylepšila českou bilanci Lucie Šafářová. Po výsledku 6:1, 3:6 a 6:2 je také ona ve 3. kole, kde bude hrát opět proti Japonce, tentokrát Kurumi Nara.

Tomáš Berdych (US Open 2017). Foto: Reuters Tomáš Berdych (US Open 2017). Foto: Reuters

V pátek hraje Kvitová

Duel třetího kola má v pátek na programu Petra Kvitová, která se od 17 hodin pokusí o překvapení proti Francouzce Caroline Garcia.

Zápasy českých tenistů můžete sledovat v přenosech O2 TV Sport a O2 TV Tenis.

[blog_program_info id=“16886075″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Petra Kvitová (US Open 2017). Foto: Reuters

V O2 TV můžete sledovat i zbývající zápasy na stanicích Eurosport 1 a Eurosport 2.

[blog_program_info id=“16882863″]

[blog_program_info id=“16882853″]

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru