Bičík zůstává ve Spartě! Je jako Vlk z Wall street? Jaké předsevzetí si dal?

Fanoušci pražské Sparty si oddechli. Jejich oblíbenec brankář David Bičík nebude následovat Lukáše Váchu, se kterým už trenér Andrea Stramaccioni přestal počítat.

V médiích se v posledních dnech spekulovalo o tom, že Bičík, kterého neuspokojovala role trojky, zamíří na hostování do Liberce a stane se součástí velké brankářské rošády.

Letenští údajně uvažovali o tom, že z Liberce vykoupí Ondřeje Koláře a pošlou ho obratem na hostování na Slovácko, odkud přijde na Letnou Milan Heča. Z té ale sešlo i kvůli přestupu Tomáše Koubka do Rennes.

Tomáš Koubek, Sparta. Foto: gol.cz

„Měl jsem sice několik nabídek z ligy, ale po Koubasově odchodu jsem mluvil s hlavním trenérem i panem Kotalíkem, kteří mě ujistili, že o mé služby stojí i nadále. To mě přesvědčilo, že tady má smysl zůstávat,“ uvedl Bičík pro klubový web sparta.cz.

To udělalo velkou radost sparťanům.

https://twitter.com/dpavlicek/status/903169778713587712

Bičík je odchovancem Sparty, nicméně v klubu, kde vyrostl, dlouho čekal na větší uplatnění. Slavně debutoval v derby se Slavií v roce 2004, kdy vystřídal vyloučeného Petra Koubu a pomohl k vítězství. Do branky se ale trvale neprosadil a o čtyři roky později po několika hostováních a čtyřech odchytaných ligových zápasech odešel do Slovanu Bratislava.

Přes Liberec a dvě turecká angažmá se na Letnou vrátil v roce 2014, tentokrát už jako jednička. Loni pozici uvolnil Koubkovi, ale v závěru se zóny se do branky zase vrátil.

David Bičík (Sparta). Foto: Facebook AC Sparta Praha

Přečtěte si také:

Brutální otevřenost sparťana Štetiny! Posily nehrají na 100 procent, na tréninku to vře, prozradil na Slovensku

Šok ve Spartě! Stramaccioni odepsal Váchu, fanoušci ho posílají za Lavim!

Krejčí před Německem: Musíme zahrát na 120 procent! Co řekl o změnách ve Spartě?

S rolí dvojky spokojenost

„Jsem rád, že z pozice dvojky mám možnost ovlivnit chod týmu víc, než jako trojka na tribuně. Teď můžu být s klukama v kabině. Věřím, že jako odchovanec mám ve svém věku dostatek zkušeností, které můžu předávat mladším, nebo zahraničním spoluhráčům,“ dodal Bičík, který počítá s tím, že bude především krýt záda Slovákovi Martinu Dúbravkovi, ačkoliv fanoušci Sparty by si jej přáli ze všeho nejvíc vidět mezi tyčemi.

„Jejich podpora mě samozřejmě velmi těší, ale myslím, že to nebylo úplně fér vůči ostatním brankářům. Všichni tady máme stejný cíl – aby Sparta byla úspěšná. To, kdo bude chytat, je vždy společným rozhodnutím trenérského týmu. A my, brankáři, vždy podporujeme toho, kdo šanci dostane. Tak, jak jsem podporoval Koubase, teď budu dál podporovat Martina,“ řekl Bičík.

Na Letné s největší pravděpodobností zůstanou také Martin Frýdek a Václav Kadlec, o jejichž odchodu se v posledních dnech spekulovalo. Přestupní termín ve většině evropských soutěží ale končí o půlnoci ze čtvrtku na pátek.

Foto: Facebok AC Sparta Praha
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru