Brutální otevřenost sparťana Štetiny! Posily nehrají na 100 procent, na tréninku to vře, prozradil na Slovensku

V pražské Spartě to zcela evidentně vře. O vztazích v kabině, kam během léta dorazil bezpočet zahraničních posil, se vyprávějí hotové legendy.

A ty teď ještě přiživil svým rozhovorem obránce Lukáš Štetina, který si pustil pusu na špacír během reprezentačního srazu na Slovensku.

Stoper, který v létě přišel na Letnou z Dukly, se pořádně opřel hlavně do drahých zahraničních posil a po návratu do klubu možná bude mít co vysvětlovat.

Lukáš Štetina (Sparta). Foto: Twitter

Přečtěte si také:

Schickovo přivítání v Římě bere dech! Co zažila nová posila na letišti?

Šok ve Spartě! Stramaccioni odepsal Váchu, fanoušci ho posílají za Lavim!

Posile Barcelony se zase smějí. 100milionový Dembélé při představovačce ještě překonal Paulinha!

Posily jsou poloviční

Co všechno tedy Štetina řekl? Například si postěžoval, že ne všichni hráči Sparty dávají podle jeho názoru do hry maximum.

„Mám pocit, že jako tým nejdeme vítězství naproti. I když se nepodá stoprocentní výkon po herní stránce, tak ze sebe musíme i tak dostat maximum a bojovat. To se ale neděje, někteří hráči jako by si jen přišli zahrát fotbal, nehrají na sto procent,“ řekl Štetina v rozhovoru pro web profutbal.sk.

Jonathan Biabiany Sparta

„Klub se v létě kvalitně posílil, od nových hráčů se hodně očekává. Možná mezi ty hráče patřím i já. Ale když se mi nedaří, tak aspoň bojuju. Někteří jsou ale na hřišti poloviční a to je cítit. Naopak soupeři jsou proti Spartě vždycky nabuzení. Pak to slízneme, jako naposledy v Brně,“ připomněl porážku 0:2 z posledního ligového kola a především ostudný výkon Sparty, který ale sledoval jen z lavičky.

K tomu přidal i úsměvný dovětek, že hvězdné spoluhráče neznámí soupeři v české lize příliš neinteresují. „Některým jsem musel vysvětlovat kde a co je Brno.“

Tal Ben Chaim. Foto: Facebook AC Sparta Praha

[blog_program_info id=“16861646″]

 

Divočina na tréninku

Štětina dal nahlédnout také do tréninkového procesu Sparty a podle všeho ani na tréninku nepanuje vždy zrovna idylická a přátelská atmosféra.

„Občas to tam vře, což je způsobené velkou konkurencí a počtem hráčů. Chápu, že každý chce hrát, na druhou stranu jsme profesionálové a měli bychom respektovat jeden druhého i trenéra,“ prohlásil Štetina.

Lukáš Štetina (Sparta). Foto: Facebook AC Sparta Praha

On sám má prý k italskému kouči Andreovi Stramaccionimu respekt. „Působí přísně. Jeho taktické směřování dává smysl, hodně věcí se mi líbí. Důležité jsou však výsledky, za ty jsme ale zodpovědní i my. Máme v týmu velkou hráčskou kvalitu, ale prostě si nemůžeme jen tak chodit zahrát fotbal,“ má jasno.

Sparta teď hodlá najatou situaci v týmu řešit zeštíhlením základního kádru, které na Letné právě odstartovalo. Do francouzského Rennes nejprve už odešel gólman Tomáš Koubek, nové angažmá si pak může hledat Lukáš Vácha, kterému měl Stramaccioni v úterý sdělit, že už s ním nepočítá. Spekuluje se také o odchodu Václava Kadlece nebo Marca Janka. Sám pak projevil zájem o odchod z klubu Martin Frýdek.

Lukáš Vácha (Sparta). Foto: Twitter

Foto: Facebook AC Sparta Praha, Twitter (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru