Bez srdce i bez emocí! Jak hodnotí experti současnou Spartu?

„Sparťanská veřejnost musí být rozčarovaná. Nechci Spartu jen kritizovat, viděl jsem tam pár náznaků, ale takhle se nehraje o tři body,“ řekl po prohře Sparty na půdě Zbrojovky Brno Horst Siegl.

Oba góly Sparta inkasovala po standardních situacích. V útoku si ze standardek přitom gólové šance nevypracovala. „U takhle kvalitního týmu s takhle kvalitními hráči nevidím nacvičené standardní situace,“ všiml si trenér David Vavruška, který u Sparty postrádal i kvalitu centrů na hrotové útočníky.

„Sparta hrála hrozně pomalu, měla pomalou rotaci balonu, a pokud míč běhá pomalu, tak to ubráníte. Sparta byla oproti Brnu vlažnější, bez emocí a bez momentu překvapení. Brno to vydřelo zaslouženě, protože bylo pracovité,“ porovnal výkony obou soupeřů Vavruška.

Sparťanské srdce dřív existovalo

Milionové posily toho zatím v české lize příliš nepředvedly, čehož si nemohl nevšimnout ani současný trenér Viktorie Žižkov.

„Už od začátku mi výkony Sparty připadají profesorské a chladné. Hráči se nervou. Když to Spartě nešlo třeba za časů Sigiho, tak to hráči zlomili, byla to parta a sparťanské srdce existovalo. Teď to ale nevidím. Komu to opticky není jedno, je Lafi (David Lafata) a Šuri (Josef Šural), i Hovorka s Marečkem. Od ostatních mi přijde chladné,“ konstatoval Vavruška.

„Směrem dopředu to byla ze strany Sparty nemohoucnost, ten přechod musí být daleko rychlejší. Chyběl větší hlad po gólu,“ doplnil Siegl.

Bývalý kanonýr ale také upozornil i na situaci před druhým inkasovaným gólem, kdy dle jeho názoru neměl být proti Spartě odpískán volný přímý kop. „Asi to faul nebyl a trošku to ovlivnilo zápas,“ poznamenala sparťanská legenda.

Podívejte se na sestřih zápasu:

Celé utkání včetně studia si můžete přehrát prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“16749481″]

O2 TV můžete v neděli sledovat další dva přenosy z HET ligy:

[blog_program_info id=“16774172″]

[blog_program_info id=“16774173″]

Foto: repro O2 TV Sport  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru