Senzace v Brně! Jak si Zbrojovka smlsla na marné Spartě?

[blog_program_info id=“16749481″]

Zbrojovka šla do utkání 5. kola HET ligy z pozice posledního týmu tabulky, dění na hřišti tomu ale příliš neodpovídalo. Brněnský celek pod vedením Richarda Dostálka Spartu do ničeho nepouštěl a navíc brzy gólově udeřil ze standardní situace.

Míč si postavil Tomáš Pilík a jeho krásný centr skončil v síti Sparty. Nejvíce se radoval Jan Polák, podle opakovaných záběrů to ale vypadalo že, míč ještě tečoval sparťan Josef Šural:

Zbrojovka byla v euforii a mohla překvapivé vedení i navýšit. Ve 27. minutě se k zakončení protlačil Jakub Přichystal a brankář Tomáš Koubek musel vytáhnout skvělý zákrok.

Ani start do druhé půle Spartě nevyšel a Lukáš Vraštil zvýšil na 2:0. Zbrojovka podruhé udeřila po standardní situaci:

V 68. minutě dostal brněnský střelec druhou žlutou kartu za faul na Biabianyho a Zbrojovka hrála rázem v oslabení:

Nic zásadního to ale ve vývoji hry nepřineslo, jelikož Tal Ben Chaim dohrával se zdravotními problémy. Brno si tak drželo dvougólový náskok a první prohra Sparty v ligové sezoně byla na spadnutí.

V 82. minutě navíc vytáhl brněnský brankář skvělý zákrok, když vychytal střídajícího Janka:

V samotném závěru Dušan Melichárek vychytal i střelu Ben Chaima, ke kterému se odrazil míč:

Zbrojovka tak mohla začít slavit překvapivou výhru, která pro moravský celek navíc znamenala první tříbodový zisk v sezoně.

Dostálek: Je to neuvěřitelné

„To, co se tady dneska událo, je neuvěřitelné. Věděli jsme, že přijdou lidi, ale potřebovali jsme je dostat na naši stranu. Povedlo se nám to a fanouškům děkujeme, že nás neopustili,“ ocenil Richard Dostálek skvělou atmosféru na brněnském stadionu.

„Je to velké zklamání, to všichni víme. My jsme do zápasu vstoupili špatně, mysleli jsme si, že se Brno porazí samo, ale oni udeřili z první výborně zahrané standardky. Druhý gól nás zlomil,“ nechal se slyšet po zápase brankář Sparty Koubek.

[blog_program_info id=“16749481″]

Přečtěte si taky: Bez srdce i bez emocí! Jak hodnotí experti současnou Spartu?

Foto: repro O2 TV Sport  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru