Extra motivace pro světovou jedničku! Každé eso Plíškové pomůže nemocným dětem

Světová jednička Karolína Plíšková je pověstná svým dělovým podáním – a i na blížícím se posledním grandslamu sezony US Open bude pořádně sledované. A to nejen ze sportovního hlediska.

Za každé eso totiž prostřednictvím svého nadačního fondu věnuje spolu se společností Chytrý Honza Klinice dětské hematologie a onkologie v pražské Fakultní nemocnici v Motole 200 eur.

„Základním předpokladem výhry je kromě absolutní koncentrace také dostatečná motivace. A ta je teď díky tomuto projektu o to větší,“ uvedla v tiskové zprávě Plíšková.

Nejen kvůli tomu bude chtít Plíšková navázat na loňský úspěch, kdy dokráčela až do finále turnaje. České hráčce totiž půjde také o udržení postu světové jedničky, na který si bude na US Open brousit zuby hned sedm dalších hráček!

Nemusí stačit ani titul

Situace je pro Plíškovou natolik složitá, že i kdyby svůj premiérový titul z grandslamu získala, mohla by o post jedničky přijít – pokud by se totiž utkala ve finále se Simonou Halep, usedla by na trůn právě Rumunka, která nyní na Plíškovou ztrácí pouhých 5 bodů.

Pokud by pak ve finále vyzvala vítězku Wimbledonu Garbine Muguruzu, došlo by k pikantnímu vyústění – v případě výhry české hráčky by měly Plíšková i Muguruza stejně bodů!

Naději na tenisový trůn mají ale i další hráčky – Caroline Wozniacki, Elina Svitolina, Johanna Konta, Světlana Kuzněcova a Venus Williams.

US Open na O2 TV Tenis

Grandslamový turnaj v New Yorku startuje v pondělí a na O2 TV Tenis budete moci sledovat v přímých přenosech zápasy českých hráčů a hráček.

[fve]https://youtu.be/PYcw6EdIrf0[/fve]

[blog_program_info id=“16861718″]

Přečtěte si taky: US Open startuje v pondělí! O2 TV Tenis exkluzivně přinese zápasy českých hráčů

Foto: Reuters  (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru