SESTŘIH: Jak Slavia spalovala šance proti APOELu. Co štvalo Hušbauera?

Snaha byla, ale nestačilo to. Hlavní hvězdou festivalu zahozených šancí byl útočník Mick van Buren, hlavní forvard Slavie ve středu při žaludečních potížích Milana Škody.

Vedle něj exceloval další Nizozemec Boy Waterman, ten však v barvách APOELu Nikósie s přehledem všechny střely na bránu zlikvidoval.

Neujalo se množství hlaviček z prvního poločasu, Miroslav Stoch mířil vedle a Danny z voleje na malém vápně v tutovce přestřelil.

Když van Buren vystihl malou domů, na vybíhajícího Watermana nevyzrál. Ani drtivý tlak, držení míče 58 % a poměr střel 24:3 nestačily – impotentní Slavia nedokázala za 180 minut vstřelit ani jeden gól a musí vzít zavděk Evropskou ligou.

Sestřih zápasu:

[blog_program_info id=“16657524″]

Nosítka? Jen kvůli zlomené noze

Ihned po utkání se hráči i funkcionáři snažili hledat příčiny neúspěchu českého mistra. Podle Stocha chybělo Slavii štěstí, šéf klubu Jaroslav Tvrdík se na twitteru rozčiloval nad neférovou hrou a simulováním hostujících hráčů.

Na soupeře i sudího se zlobil také zaskakující kapitán Josef Hušbauer – ten sám v poslední minutě napřahoval ke gólové ráně, střela mu však nesedla, ale nepovedený pokus zamířil na hlavu van Burena, který jen těsně minul bránu.

„Je logické, že chtěli trošku zdržovat, ale když se ocitnou na hřišti třikrát nosítka, to už je opravdu moc. Když jsou na hřišti nosítka, to už by měla být zlomená noha… Nevím, proč jim to rozhodčí toleroval,“ postěžoval si pro slávistický web.

„Soupeř každý rok hraje poháry. Jsou zkušení na míči, hráli takticky a po faulech hru natahovali. Trošku jsme to předpokládali, předvedli to už na Kypru. Čtvrtého rozhodčího jsem se na to ptal. Ale sudí je ani jednou nenapomenul. To těžko můžu ovlivnit a nechci si na něj stěžovat. Popohnat je ale mohl,“ cituje trenéra Jaroslava Šilhavého web Slavie.

Zklamání však kouč neskrýval a dodnes kaboní při vzpomínce na úvod prvního zápasu na hřišti Apoelu. „Myslím si, že mimo dvacetiminutovky venku jsme byli lepším týmem. Bohužel nás deset minut na Kypru stálo postup.“

Při absenci hlavní útočné hvězdy zkoušela Slavia už všechno možné: „Ve druhé půli šel do hry i druhý útočník, dokonce se posunul i Frydrych na hrot s cílem zjednodušit hru. Pokusili jsme se, bohužel to nevyšlo.“

„Na Dannym byl vidět výpadek i omezení, které měl kvůli zraněnému koleni. Chtěl do toho jít, ale kdyby byl úplně fit, předvedl by lepší výkon. První šance byla tutovka, měl klid na zadní tyči. Kdyby byl zdravotně stoprocentní, třeba by ji dal.“

[blog_program_info id=“16657524″]

Přečtěte si taky:

Frustrace Slavie po vyřazení z Ligy mistrů. Tvrdíka štvalo simulování APOELu. Proč se pak opřel do sparťanů?

Liverpoolská party! Jak bláznivě slavil Firmino gól proti bývalému klubu?

Ve čtvrtek od 18:00 můžete na O2 TV Sport sledovat los Ligy mistrů.

[blog_program_info id=“16682829″]

Foto: Facebook SK Slavia Praha  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru