Ronaldova SUPERtrefa rozhodila i spoluhráče! Jak nechápali Marcelo s Casemirem?

Ve středu se v Madridu odehrál zápas (oficiálně miniturnaj, avšak jednozápasový) o Trofej Santiaga Bernabéua. Jedná se o přípravný, přesto prestižní zápas, který se hraje od roku 1979 na počet někdejšího prezidenta Realu Madrid.

Turnaj se vždy hraje koncem srpna nebo začátkem září na úvod nové sezony – ještě předtím, než se naplno rozběhne Liga mistrů a domácí liga se teprve roztáčí, na sebe mohou upozornit nové posily či mladí hráči. Z turnaje původně určeného pro 4 týmy se postupem času stal jediný zápas – vždy mezi Realem a vybraným týmem, který přijede na pozvání Bílého baletu.

Letos to byla Fiorentina, která přijela pro prohru. Avšak prohrát zásluhou fenomenální branky Cristiana Ronalda, to snad ani není velká ostuda. Posuďte sami.

?

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano),

Dvaatřicetiletý Ronaldo převzal míč na levém křídle, potáhl si míč na pravačku do vápna, položil si obránce a neskutečně přesně zakončil do šibenice. Míč ve vzduchu ještě změnil směr, zaplaval a zrychlil, a na takový projektil byl po půlhodině hry hostující brankář Marco Sportiello krátký.

[fve]https://youtu.be/C8hvDKWkB9w[/fve]

Dvojice střídajících hráčů na lavičce Realu, záložník Casemiro a obránce Marcelo, nemohli po Ronaldově trefě uvěřit vlastním očím:

Ronaldo neuvěřitelnou brankou rozhodl o vítězství Realu v poměru 2:1.

Hned ve čtvrté minutě sice hosty poslal do vedení francouzský středopolař Jordan Veretout, jen o tři minuty později ale vyrovnal po povedené kombinaci do prázdné brány mladý útočník Realu Borja Mayoral Moya.

Pak už úřadoval král Cristiano – nádherná branka znamenala celkově sedmadvacátý triumf Realu v této soutěži a dvanáctý po sobě. Naposledy Real tento miniturnaj prohrál v roce 2004 s mexickým celkem UNAM, jemuž podlehl 1:0.

Od roku 1979 se turnaj koná každý rok s výjimkou roku 2014 – tehdy musel být zrušen z důvodu termínové kolize s evropským i španělským superpohárem. Kromě Realu turnaj dokázal ovládnout ještě také Bayern Mnichov – a to dokonce třikrát. Dvě vítězství mají oba milánské kluby, AC i Inter, jedním triumfem se pak mohou chlubit Ajax Amsterdam, Dynamo Kyjev, Hamburk a UNAM.

Přečtěte si taky: První gól Sigurdssona za Everton? Islanďan se neuvěřitelně trefil ze 45 metrů!

Foto: reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru