Sen se rozplynul. Slavia APOELu doma gól nedala a Ligu mistrů hrát nebude! Chybělo štěstí, mínil Stoch

Nevyšlo to! Slávisté si před zápasem věřili, že by i přes nepříznivý výsledek 0:2 na Kypru mohli dvojzápas s APOELem otočit, nicméně zkušený soupeř byl nad jejich síly. Duel v Edenu skončil bez branek.

[blog_program_info id=“16657524″]

Snad i proto, že těsně před zápasem vypadl ze sestavy kvůli žaludečním problémům kapitán Milan Škoda.

Jeho místo zaujal Mick van Buren a slávisté vstoupili do zápasu s maximální aktivitou. Hned v první minutě si vytvořili tlak pomocí rohových kopů. Dobře hlavičkoval Michal Frydrych. Jenže podobně úspěšní jako Kypřané v prvním zápase sešívaní nebyli.

Van Buren se pak po špatné malé domů hnal do další šance, ale brankář Waterman byl u míče dřív. „Absence Milana Škody nás překvapila, nepočítali jsme s tím. Mick ale nepropadl. Jen škoda, že nedal gól, pak bychom ten jeho výkon také hodnotili jinak,“ řekl kouč Jaroslav Šilhavý po utkání v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Slavia - APOEL, Jan Bořil. Foto: Reuters

Největší příležitost první půle měl Danny, ke kterému se snesl tečovaný centr. Ostřílený Portugalec však zamířil jen na tribunu.

O poločase navíc přišla i o Miroslava Stocha, který si v poslední minutě prvního dějství poranil kotník a musel vystřídat.

„Myslím si, že APOEL si nezasloužil postoupit. Tento dvojzápas byl o troše štěstí a maličkých chybách. Udělali jsme je my i oni, ale my jsme je nevyužili. Dnes do toho dal každý srdce, bojoval, ale neměli jsme vůbec štěstí,“ řekl po utkání bývalý slovenský reprezentant.

Po přestávce totiž sice přišly další náznaky, ale góly ne. V 52. minutě se po Součkově hlavičce dostal k zakončení znovu Danny, ovšem v krkolomné pozici to měl o poznání těžší než před pauzou a znovu branku netrefil.

Slavia - APOEL. Jan Bořil

„Samozřejmě jsem chtěl dát gól. Každý chtěl. U první střely jsem si myslel, že jsem to trefil dobře, ale míč šel moc nahoru. U té druhé šance jsem se jen snažil dát nohu do hlavičky Součka, ale to bylo těžké,“ řekl Portugalec.

Zdramatizovat závěr zápasu mohl pár minut před koncem ještě střídající Jaromír Zmrhal. Brankář Waterman však jeho dobrou střelu vyrazil na roh.

Sešívaní tak znovu nedokázali vstřelit gól. Naprázdno už vyšli naprázdno potřetí za sebou. Stejně jako na Kypru a v lize s Bohemians. „Musíme zvednout hlavu a začít být produktivní. Kluci z minulé sezon snad góly dávat nezapomněli,“ konstatoval trenér Šilhavý, kterého teď s týmem čeká „pouze skupina Evropské ligy.

Sestřih zápasu:

Další středeční výsledky:

CSKA Moskva – Young Boys Bern 2:0 (45. Ščennikov, 64. Dzagojev), první zápas 1:0.

Kodaň – Karabach 2:1 (45. Santander, 66. Pavlović – 63. Ndlovu), první zápas 0:1.

FCSB – Sporting 1:5 (20. Maranhao – 13. Doumbia, 60. Acuňa, 64. G. Martins, 75. Dost, 88. Battaglia), první zápas 0:0.

Liverpool – Hoffenheim 4:2 (10. a 21. Can, 18. Salah, 63. Firmino – 28. Uth, 79. Wagner), první zápas 2:1.

[blog_program_info id=“16657255″]

Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru