Nechtěný sparťan Štěch září v Anglii! Má bilanci jako Manchester United, fanoušky uchvátil famózním zákrokem!

Po West Hamu, Wycombe, Bournemouthu, Leytonu a Yeovilu je Luton Town šestým anglickým působištěm českého gólmana Marka Štěcha. Pro odchovance pražské Sparty tedy není působení v Británii ničím novým a na nové prostředí si nemusel příliš složitě zvykat.

Přestože si na první pohled přestupem možná pohoršil, z nového angažmá je nadšený. A stejně tak i fanoušci klubu ze severního Londýna, z předměstí, které je u nás známější spíše kvůli malému letišti s přímým spojením do Prahy než kvůli místnímu fotbalovému klubu.

Štěch, který býval ve Spartě jedničkou a připsal si dokonce jeden start za český národní tým, vzbudil ve čtvrté lize doslova pozdvižení. „Luton mi dal šanci, abych ukázal, co ve mně je. To chci udělat. Chci zde dokázat velké věci,“ řekl po přestupu Štěch pro oficiální stránky klubu.

Ve stejném duchu se vyjádřilo i vedení, které shánělo svého vlastního brankáře natrvalo. „Myslím, že je to velmi důležitá posila. Chtěli jsme svého vlastního brankáře, a když Marek řekl ano, šlo to velmi rychle. Jsem opravdu rád, že je tady,“ psal na webu Lutonu trenér brankářů Kevin Dearden.

„NOVÁ POSILA! Brankář Marek Štěch odsouhlasil přesun k Hatters ze Sparty Praha. Vítej na Kenilworth Road!“

„Marek Štěch je neskutečnou posilou na poměry League 2.“

https://twitter.com/callumhorgan_/status/875011791776075776

„Vypadá to, že toho Štěch v posledních 3 letech moc neodchytal. I přesto jsem rád, že získáváme gólmana natrvalo.“

https://twitter.com/Hemel_Hatter/status/874999862055620609

A v nové sezóně zatím Štěch naplňuje očekávání anglických fandů. Na Luton chodí běžně několik tisícovek diváků, tudíž návštěvnost se od české ligy příliš neliší. Zatím Štěch odehrál v Anglii 4 soutěžní zápasy, v nichž inkasoval pětkrát.

Jedno utkání odchytal v poháru, v němž Luton vypadl s druholigovým Ipswichem po prohře 2:0. V úvodním ligovém zápase (shodou okolností proti svému bývalému zaměstnavateli – Yeovilu) byl však součástí galapředstavení, chytil penaltu a pomohl k výhře 8:2!

Ve druhém kole Luton podlehl Barnetu, když Štěch inkasoval jediný gól až v první minutě nastaveného času. „Nešťastný výsledek dnes večer, ale hlavy vzhůru a v sobotu zase jdeme na to!“

V posledním zápase už si však Štěch i spoluhráči vylepšili náladu výhrou 3:0 nad Colchesterem – kromě čistého konta oslavovali fanoušci i jeden výtečný zákrok!

„Ten Štěchyho zákrok je čím dál tím lepší, čím více se na něj koukáte!“

Přečtěte si také:

Rozesmátá Slavia před APOELem: Čím se Hušbauer přihlásil u kouče o kapitánskou pásku?

Nominace na Němce: Jarolím povolal 2 nováčky. Koho vzal místo Schicka se Škodou? A co bude dělat Lavi?

Barcelona chce zažalovat Neymara! Za co chce od něj skoro čtvrt miliardy?

 

Svůj fantastický zákrok na Twitteru sdílel i sám Štěch, který se neopomněl připomenout českým médiím, že je nadále dobrým brankářem, a označil ve svém příspěvku Sport.cz a Blesk.

„Do toho, Hatters! Skvělý výkon dneska a čisté konto mě těší!“

Ačkoliv jsou zatím odehrána pouze tři kola, Luton může těšit povedený vstup do nové sezóny. Klub se navíc společně s Manchesterem United pyšní nejlepší gólovou bilancí v celé Anglii!

A fanoušci si gólmana Štěcha nemohou vynachválit.

„Říkal jsem to, už když ho podepsali, a teď se to potvrzuje. Marek Štěch je tou nejlepší posilou, kterou L2 kdy viděla, měl by chytat přinejmenším v Championship!“

Není známo, zda si platově Štěch v anglické čtvrté lize polepšil či pohoršil, avšak oproti angažmá ve Spartě je klíčovým mužem svého klubu. Čerstvý ženáč může být s novým krokem ve své kariéře spokojen.

Nenechte si ujít odvetu předkola Ligy mistrů Slavia – APOEL (středa, 20.00, živě na O2 TV Sport)

[blog_banner image=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/08/banner-pro-web-slávia-apoel-2.jpg“ url=“https://www.o2.cz/osobni/o2tvsportnaden/?cid=plo-sportden-17m08-pr-slav-vs-apeol-23-8″]

Foto: reprovideo (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru