Liga mistrů: Celtic sehrál rekordní zápas v Astaně, Sevilla byla centimetry od vyřazení. Kde ještě slaví?

[blog_program_info id=“16628313″]

Čeští rozhodčí v čele s Pavlem Královcem rozhodovali duel v Astaně. Domácí tým se tam pokoušel o nemožné, smazat pětigólovou ztrátu ze Celtic Parku v Glasgow z minulého týdne.

Domácí sice vedli díky vlastnímu gólu Ajera, ale jakmile vyrovnal Scott Sinclair, bylo o desáté účasti Celtiku v hlavní soutěži Ligy mistrů rozhodnuto.

Astana se ale nevzdala a rozjela gólové hody. Nakonec to dotáhla až na skóre 4:1. Závěr ale znovu patřil Skotům. Olivier Ntcham a Leigh Griffith stanovili konečné skóre 4:3.

V celkovém součtu tak padlo ve dvojzápase plných 12 gólů, což je rekord play off kvalifikace Ligy mistrů.

Další duely už byly o něco dramatičtější. Nejjasněji se vyvinul duel francouzského Nice s Neapolí. V prvním zápase dohrávali Francouzi o devíti, doma však byli odhodláni smazat ztrátu 0:2. Nepomohlo ale ani hvězdné duo Wesley Snejder, Mario Balotelli. Hlavně druhý jmenovaný pořádně naštval nezúčastněným výkonem fanoušky i trenéra Luciena Favreho.

Neapol nakonec vyhrála i druhý zápas 2:0. Góly stříleli Callejón a Insigne.

Pořádné drama se oproti předpokladům nakonec odehrálo v Seville. Tamní fotbalisté si sice z Istanbulu přivezli výhru 2:1. S Basaksehirem ale nakonec měli plné ruce práce. Hosté vedli po gólu Elii a i když pak Sevilla otočila skóre brankami Escudera a Ben Yeddera, byl závěr neskutečně dramatický. Sedm minut před koncem vyrovnal Visca a tureckému klubu chyběl jediný gól k postupu. Ten málem v nastavení trefil Emre. Jeho pokus z trestného kopu však zastavila tyč.

Postup unikl Hapoelu Beer Ševa, za který hrál ve slovinském  Mariboru od 57. minuty i český útočník Tomáš Pekhart. Jediný gól zápasu vstřelil už v 15. minutě Mitja Viler a to slovinskému mistrovi stačilo na postup. První zápas v Izraeli totiž skončil 1:2. Maribor bude hrát skupinu Ligy mistrů potřetí v historii.

Posledním postupujícím je Olympiakos Pireus. Ten se vrací do elitní společnosti po roční pauze díky vítězství v chorvatské Rijece. Jediný gól vstřelil německý záložník Marko Marin. První duel v Řecku vyhrál Olympiakos 2:1.

https://dai.ly/x5xrs1n

Ve středu si nenechte ujít odvetu předkola Ligy mistrů Slavia – APOEL (20.00, O2 TV Sport).

[blog_program_info id=“16657524″]

O2 TV Sport si můžete nyní snadno pořídit na 24 hodin.

[blog_banner image=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/08/banner-pro-web-slávia-apoel.jpg“ url=“https://www.o2.cz/osobni/o2tvsportnaden/?cid=plo-sportden-17m08-pr-slav-vs-apeol-23-8″]

Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru