Rozesmátá Slavia před APOELem: Čím se Hušbauer přihlásil u kouče o kapitánskou pásku?

Bez nadsázka nejdůležitější zápas podzimu pro pražskou Slavii je tady! Sešívaní v odvetě play off kvalifikace Ligy mistrů hostí APOEL Nikósie. V domácí aréně v Edenu musí dohánět dvougólové manko z prvního utkání, které se jim před týdnem vůbec nepovedlo.

[blog_program_info id=“16657524″]

[blog_banner image=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/08/banner-pro-web-slávia-apoel-2.jpg“ url=“https://www.o2.cz/osobni/o2tvsportnaden/?cid=plo-sportden-17m08-pr-slav-vs-apeol-23-8″]

Motivaci uspět mají pochopitelně Pražané obrovskou. Ve hře je samozřejmě obrovská prestiž, která se s příslušností ke klubové smetánce starého kontinentu pojí. Naposledy se mezi ni z českých klubů propracovala Viktoria Plzeň před čtyřmi lety.

Vedle šesti nablýskaných zápasů s giganty typu Realu Madrid, Barcelony či Manchesteru United by se však kromě fanoušků zaradoval především klubový pokladník, ačkoliv po příchodu čínského majitele už Slavia finance zase tak úzkostlivě řešit nepotřebuje.

[fve] https://www.youtube.com/watch?v=ipI1wBEyyG8[/fve]

Přečtěte si také:

Rooney dal 200. gól v Premier League a poslal neuvěřitelný tweet! Jak rozčílil fanoušky Citizens?

TIKI-TAKA: Altintop musel být v šoku, řekl Kalouda! Co popřál Slavii sparťan Siegl?

Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Návod, jak by mohla Slavia v odvetě proti APOELu uspět

Bonusy z jiného světa

UEFA je ovšem k účastníkům své nejlepší soutěže mimořádně štědrá. V české realitě jde o částky jako z jiné dimenze. Tak pojďme počítat.

Slavia už má jisté 3 miliony eur (asi 80 milionů korun)za postup do play off kvalifikace. V případě vypadnutí by se přesunula do skupiny Evropské ligy, kde každý účastník dostane 2,6 milionu eur (asi 70 milionů korun).

Postup do skupiny Ligy mistrů je ale mnohem zajímavější. UEFA ocení každý z 32 klubů částkou 12,7 milionu eur (336 milionů korun) za skupinu.

Dalších 1,5 milionu eur (asi 40 milionů korun) čeká na tým za každé vítězství, respektive 500 tisíc eur (13, 5 milionu korun) za remízu.

A megaúspěch, kterým by byl postup ze základní skupiny do vyřazovací fáze, by vynesl dalších 6 milionů eur (159 milionů korun).

To už se vyplatí trochu zabojovat, co říkáte?

Bez Deliho, ale s novým kapitánem?

Slavii však v klíčovém zápase bude chybět klíčový muž defenzivy. Stoper Simon Deli se nestihl zotavit ze zranění třísel. V středu obrany ho tak pravděpodobně znovu nahradí Kamerunec Michael Ngadeu Ngadjui.

Další marod Danny, který z preventivních důvodů vynechal jak první zápas na Kypru, tak ligový souboj s Bohemians, by naopak měl být v pořádku a pomoct zatím nemastné neslané slávistické ofenzivě, která dala v sedmi zápasech jen pět gólů a k tomu jediný ze hry.

[fve] https://youtu.be/v6EoLgWzHcY[/fve]

„Kvůli tomu, že nám to tam teď nepadá, tady žádná panika není. Góly nedávají jiné hvězdy z vyložených šancí. Nemyslím si, že bychom se měli zítra klepat ve smyslu, jestli já tu šanci dám, nebo nedám. Nemyslím si, že tu máme tak nesebevědomé hráče, kteří by z toho byli nervózní,“ řekl na tiskové konferenci trenér Jaroslav Šilhavý.

„Analyzujeme zápasy, ukazujeme klukům, jak to mohli udělat lépe. Hlavně aby si věřili, že to musí přijít. Pevně věřím, že to přijde už zítra,“ dodal Šilhavý.

Ten ještě navíc v uvolněné atmosféře naznačil, že Slavia možná bude mít nového kapitána. Josef Hušbauer si nominaci vysloužil, když potvrdil, že kouč sešívaných je skutečně tak klidný, jak o tom mluví, a před důležitým zápasem na mužstvo žádnou nervozitu nepřenáší.

Budou z pohledu Slavie stejně usměvavá i středeční noc?

Jak můžete zápas sledovat?

Veledůležité utkání vysílá i s bohatým předzápasovým programem O2 TV Sport od 20 hodin.

[blog_program_info id=“16657524″]

Hosty ve studiu budou tradiční expert Jan Rajnoch a bývalý brankář Martin Vaniak, který vychytal Slavii postup do Ligy mistrů v roce 2007 v památné bitvě s Ajaxem Amsterdam.

Stanici O2 TV Sport si nyní můžete snadno pořídit na 24 hodin!

[blog_banner image=“https://blog.o2.cz/wp-content/uploads/www.o2tvsport.cz/2017/08/banner-pro-web-slávia-apoel-2.jpg“ url=“https://www.o2.cz/osobni/o2tvsportnaden/?cid=plo-sportden-17m08-pr-slav-vs-apeol-23-8″]

Foto: reprovideo, o2tvsport.cz
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru