Premier League Jiřího HOŠKA: Proč držet palce Liverpoolu proti brutálnímu tlaku Barcelony a Coutinha?

Anglický výraz „jinx“ mají rády hlavně děti. Když současně řeknou stejné slovo, zařvou právě tohle slovo. Je to vlastně variace na české „mám u Tebe pivo…“

Jinx přitom znamená smůla nebo dokonce prokletí. A právě to se pomalu ale jistě váže na působení Tottenhamu v londýnském Wembley. Krásný, rozlehlý, ale současně trochu studený stadion (dělání atmosféry pouštěním kulisy bubnování, mi nepřijde jako dobrý nápad) bude přitom minimálně do konce letošní sezóny domovem Spurs.

Tottenham ve Wembley. Foto: Reuters Tottenham ve Wembley. Foto: Reuters Tottenham ve Wembley. Foto: Reuters

V posledních 3 letech hrál „Totáč“ ve Wembley 3 důležité zápasy proti rivalům z Chelsea, a všechny prohrál. Finále Capital One Cupu 0:2, semifinále FA Cupu 2:4 a teď i ligový zápas 1:2. Nebudu se pouštět do hluboké analýzy mače už jen proto, že jsem ho celý neviděl, když jsem dal logicky přednost prvnímu zápasu devítiletého syna po přestupu z Anglie.

Nemám moc rád, když hráči a trenéři svádí výsledek duelu na nedostatek štěstí. Nepamatuju se, kdy by manažer Pochettino a jeho boys sáhli po takovém vysvětlení, ale tentokrát udělali výjimku. Když se i skalní fandové Chelsea rozepsali na sociálních sítích o tom, že Spurs byli lepší a rozhodně si nezasloužili prohrát, něco na tom asi bude.

Smolař Kane

Když bude Tottenham v takových výkonech pokračovat, měl by jiné soupeře porážet. Asi má ale pravdu Antonio Conte, který prohlásil, že Wembley poskytuje soupeřům Spurs dodatečnou motivaci. Domnívám se, že herně se okovy wembleyského „prokletí“ daří postupně rozbíjet.

Jestli ale někdo má jinx jako hrom, pak je to Harry Kane ohledně své schopnosti dát v srpnu gól. Zase šance, i když ne tak ložená, jako v Newcastlu, a zase tyč. Zaujala mě statistika, že Harry dostal ve všech 8 zápasech proti Chelsea, do kterých za své kariéry zasáhl, žlutou kartu. Kane Chelski nemusí, a dohrává Abramovičovy bojary asi tak nějak z principu…

Harry Kane. Foto: Reuters

Liverpoole, vydrž!

Víc než samotné výsledky mě zaujala debata, do níž si přisadil právě i Harry Kane, jestli by se letní přestupní okno nemělo zavřít s výkopem prvního utkání nové sezóny Premier League. Náš centrforvard by byl pro, a upřímně řečeno i já mám tendenci se připojit k jeho táboru.

Času získat posily a zbavit se nepotřebných hráčů by i do půle srpna bylo „neúrekom.“ Takhle je rozehraná sezóna a v mnoha kabinách vládne nervozita a neklid. Liverpool netuší, zda udrží Coutinha proti brutálnímu nátlaku Barcelony. Leicester se tváří, že Mahrez nikam nepůjde, byť Alžířan nejspíš sní o pravém opaku. Stohy papíru se popsaly o zaječích úmyslech velmi poptávaného southamptonského Van Dijka. Ještě bych mohl dál pokračovat.

premier league crystal palace liverpool coutinho

Přijde mi velmi zajímavé, že zatímco Coutinho a Van Dijk nehrají a dokonce se svými týmy ani netrénují, Mahrez zatím k úvodním zápasům sezóny nastoupil a dokonce teď v sobotu zahrál velmi dobře.

Mimochodem se taky různí názory na to, jestli by Brazilce Coutinha měl nechat LFC odejít, když za něj už mimořádně šikovný hráč nechce nastupovat. Jermaine Jenas si myslí, že to Liverpool poškozuje, ale mně je vzdor managementu Anfieldu sympatický.

Barca nebyla připravená na ztrátu Neymara, a podobně nebyla připravená jednat o příchodu Coutinha. Zacinkat arogantně měšcem, o kterém celý svět ví, že je naditý, a čekat, že si protistrana „kecne“ na zadek?

Coutinhův odchod by z pohledu Spurs byl dobrou zprávou, ale já osobně držím liverpoolským pěsti, aby svého špílmachra udrželi. Mám pocit nebo spíš strach, že Tottenham se může hodně brzy u některých svých hvězd ocitnout v identické situaci…

Nenechte si ujít odvetu kvalifikace Ligy mistrů Slavia – APOEL (středa, 20.00, O2 TV Sport).

[blog_program_info id=“16657524″]

Stanici O2 TV Sport si nyní můžete snadno pořídit i na jeden den!

Slavia - APOEL

 

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru