Nominace na Němce: Jarolím povolal 2 nováčky. Koho vzal místo Schicka se Škodou? A co bude dělat Lavi?

Trenér českého národního týmu Karel Jarolím zveřejnil v pondělí nominaci 18 hráčů na kvalifikační utkání s Německem a v Severním Irsku. Poprvé se v reprezentačním áčku objevují slávistický krajní bek Jan Bořil a mladý útočník Jan Kliment z dánského Bröndby Kodaň.

V zatím neúplné nominaci nechybí stálice jako brankář Tomáš Vaclík, obránci Theo Gebre Selassie, Pavel Kadeřábek a Marek Suchý, záložníci Vladimír Darida, Bořek Dočkal či Ladislav Krejčí a forvard Michael Krmenčík.

Přečtěte si také:

Komický trik rozvášnil Anglii! Jak záložník Bournemouthu vypekl Chalobaha a sebral mu šanci?

Rooney dal 200. gól v Premier League a poslal neuvěřitelný tweet! Jak rozčílil fanoušky Citizens?

Nálož Ligy Mistrů na O2 TV Sport! Jaké špičkové zápasy uvidíte kromě Slavie s APOELem?

Nominace:

Brankáři: Tomáš Vaclík (Basilej), Tomáš Koubek (Sparta Praha), Jiří Pavlenka (Brémy).

Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Jan Bořil (Slavia Praha), Marek Suchý (Basilej), Tomáš Kalas (Fulham), Filip Novák (Midtjylland).

Záložníci: Tomáš Souček (Slavia Praha), Bořek Dočkal (Henan Jianye), Vladimír Darida (Hertha BSC), Jakub Jankto (Udinese), Jan Kopic (Plzeň), Jaromír Zmrhal (Slavia Praha), Ladislav Krejčí (Bologna).

Útočníci: Jan Kliment (Bröndby), Michael Krmenčík (Plzeň).

S Německem hrají Češi v pátek 1. září v Edenu, o 3 dny později nastoupí česká repre v Belfastu proti domácímu Severnímu Irsku.

Nováčci v českém áčku

Za své výkony v defenzivě Slavie si premiérovou nominaci vysloužil Jan Bořil a poprvé se do áčka podívá také třiadvacetiletý Jan Kliment, který předloni zazářil na domácím Euru do 21 let. Následným přestupem do Stuttgartu sice jeho kariéra trochu zpomalila, ale v dánské Kodani se opět slibně rozjíždí.

„Teď se mu daří, byl v Bröndby vyhlášen hráčem měsíce, dával góly, dostával se do koncovky. Zaujal mě. Vypadá to, že Patrik Schick k dispozici nebude, tak jsme nominovali Klimenta,“ řekl kouč Jarolím na tiskové konferenci.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=xL6KwkPrk0Y[/fve]

Kde jsou Schick a Škoda?!

Proč v týmu chybí Patrik Schick? Talentovaný útočník zažil léto plné přestupových tahanic. Jednou nohou už byl v Juventusu, teď se hovoří zase o Interu či AS Řím. Zatím ale zůstává v Sampdorii Janov, za kterou ale v této sezóně kvůli zranění ještě nenastoupil.

„Je to otevřené, pokud by o víkendu nastoupil v italské lize… Spíš je to ale nepravděpodobné, mluvil jsem s ním, ještě se necítí,“ prohlásil Jarolím.

Nečekaná je i absence slávistického kapitána Milana Škody. Fanoušky to vedlo k zamyšlení, co bude dělat během reprezentačního srazu „hvězda z Vyšehradu“ Julius Lavický

Na twitteru se objevuje také názor, že při absenci Schicka a Škody bude hrát český národní tým v září totální beton…

V týmu zatím chybí oba stopeři, kteří nastoupili v posledním kvalifikačním zápase v červnu v Norsku. Tomáš Sivok se na nominaci po přestupu do izraelského Maccabi Petah Tikva zatím necítí. U Jakuba Brabce se Jarolímovi nelíbily jeho poslední výkony v reprezentačním dresu.

Nominace však bude ještě doplněna ze seznamu náhradníků. „Zbývá nám pět volných míst. Vidím to na dva stopery, někoho ze středové řady a na jednoho, případně dva útočníky,“ uvedl kouč.

Nenechte si ujít odvetu kvalifikace Ligy mistrů Slavia – APOEL Nikósie (středa, 20.00, O2 TV Sport)

[blog_program_info id=“16657524″]

Stanici O2 TV Sport si nyní snadno můžete pořídit i na jeden den:

Slavia - APOEL

Foto: reprovideo youtube.com, koláž o2tvsport.cz
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru