Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Návod, jak by mohla Slavia v odvetě proti APOELu uspět

První zápas 4. předkola Ligy mistrů sice odhalil slabiny slávistického výběru, ale zároveň i ukázal, že proti APOELU se dá hrát. Na co by si tedy Slávisté měli dát pozor a čeho by ve hře svého soupeře měli využít?

Chytit začátek zápasu

Přesně to Slavii nevyšlo v prvním utkání. Pomalé a pozdní přistupování k hráčům soupeře způsobilo, že APOEL už po minutě hry zahrával rohový kop, ze kterého dal gól. Slávisté v odvetě budou potřebovat pravý opak. Rychlý agresivní nástup a nenechat soupeře v Eden Aréně pořádně rozkoukat. Myslím si, že v tomhle ohledu by měli Slávisté hrát od úvodní minuty na riziko, i když v prvním utkání prohráli jen o dvě branky a dokud v odvetě neinkasují, budou mít šanci.

APOEL - Slavia, fanoušci. Foto: Facebook

Lepší bránění standardních situací

Nejlépe se standardky brání pochopitelně tak, že je soupeři neumožníte. Bohužel úplně pokaždé se tomu zabránit nedá. Pak je potřeba lépe vyvážit kombinovanou obranu. Při prvním inkasovaném gólu na Kypru slávisté vůbec nepokryli volným hráčem roh malého vápna. Ten má za úkol odvracet přízemní přihrávky. Ze své pozice má výhodu proti nabíhajícímu soupeři a může být u takového míče pokaždé jako první. Za tuhle taktickou chybu Slávisté draze zaplatili.

APOEL - Slavia, Tomáš Souček. Foto: Facebook

Vytvářet velký tlak na rozehrávku soupeře v jeho obranné linii

První zápas ukázal, že obránci nebo defenzivní záložníci APOELu jsou pod tlakem schopni vytvořit velké chyby, pokud mají míč na kopačkách. Dobře připraveným presinkem mohou Slávisté vybojovat hodně míčů ještě na polovině soupeře a pak mohou útočit do otevřené obrany.

APOEL - Slavia, Josef Hušbauer. Foto: Facebook

Zjednodušit přechodovou fázi

Nekomplikovat si vzadu život, to by mělo být jedno z přikázání. Obranná linie soupeře není tak zdatná v osobních soubojích, a pokud se v tomhle ohledu dostane do přetížení a sešívaní záložníci navíc budou připraveni sbírat odražené míče, bude těžiště hry především na polovině soupeře, blízko branky APOELu. To slávisté potřebují ze všeho nejvíc.

Ruslan Rotaň, APOEL - Slavia. Foto: Facebook

Vzývat slávistické bohy

V prvním utkání měli slávisté několikrát v zakončení smůlu, nebo lépe řečeno neměli takové štěstí, jako například soupeř při prvním vstřeleném gólu. Můžeme se bavit o lepším způsobu zakončení Michala Frydrycha nebo Josefa Hušbauera, ale Mešanovičova tyč už byla klasický pech.

Odvetné utkání play off kvalifikace o Ligu mistrů Slavia –APOEL sledujte živě na O2 TV Sport:

[blog_program_info id=“16657524″]

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=lR9ygXq1Jds[/fve]

Na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal můžete sledovat i další zápasy kvalifikace Ligy mistrů:

Úterý, 20.35 Rijeka – Olympiakos Pireus O2 TV Sport
NK Maribor – Hapoel Beer Ševa O2 TV Fotbal
Středa, 20.00 Slavia – APOEL O2 TV Sport
Liverpool – Hoffenheim O2 TV Fotbal
Kodaň – Karabach O2 TV Fotbal

Stanici O2 TV Sport si nyní můžete snadno pořídit i na 24 hodin.

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Facebook SK Slavia Praha, o2tvsport.cz
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru