PALIČKOVY trenérské postřehy: Přísnost je správná. Ať rozhodčí rozdá i čtyři červené karty

Moje zkušenost je taková, že speciálně čeští rozhodčí si nechají hodně věcí líbit. Kolikrát z tribuny slyším, jak si nechají nadávat.

Když potom nastane přísný přístup, který předvedl rozhodčí Zelinka, k tomu, co hráč provede, tak to všichni vnímají jako velice necitlivé rozhodnutí.

Kdyby se ale takhle chovali všichni rozhodčí a okamžitě tasili minimálně žluté karty za vulgární nadávky, tak by si fotbalisté podobné věci nedovolovali.

Hráči by nebyli překvapení, když vysprintují 20 metrů k rozhodčímu s hodnocením jeho výkonu (i bez použití vulgárního výrazu), že za to bude následovat trest – tak jako to bylo v případě Ondřeje Kúdely.

Přečtěte si taky:

Liberec jako Chelsea! Proti Spartě dostal dvě červené karty za 2 minuty! 

TIKI-TAKA: Kúdela měl přemýšlet, tvrdil o červené kartě Šmicer

Ať rozhodčí rozdá i čtyři červené

Jako sudí Zelinka by se měli chovat všichni rozhodčí. Když si hráč může v 10 zápasech dovolit spoustu věci a pak v tom 11. zápase si nesmí dovolit nic, tak je to nejednotný přístup.

Já bych navrhoval, aby byli rozhodčí daleko přísnější a klidně aby udělili i čtyři červené karty za zápas za podobná chování. Takhle by se hráči chovat neměli, i když jsou v zápasech pochopitelně emoce.

[blog_program_info id=“16505918″]

Stoprocentní Plzeň, tápající Sparta

Už dříve jsem uvedl, že největší posilou pro Plzeň je trenér Vrba. Ukazuje se, že fotbal funguje tak, že sehranost a součinnost týmu je velice důležitá. Nesmí pochopitelně chybět kvalitní trenér.

Když klub koupí kvalitní hráče, jako to udělala Sparta, tak než se sehrají a zvyknou si na sebe, chvilku to trvá. Je důležité, aby si to „sedlo“.

Všichni si musejí vzájemně sednout, ne jen lidskými, ale samozřejmě i fotbalovými vlastnostmi.

Sparta se v tomhle procesu bude posouvat, teď má momentálně ale problémy.

Hvězdy poznávají úroveň ligy

Po dvou kolech byly tři kluby bez bodu. To už nyní neplatí – já tvrdím, že česká liga je hodně vyrovnaná a týmy, které mají slabší kádr, vše nahrazují organizací hry i taktickou disciplínou. Proto podle mého názoru ani největší favorité – Slavia, Sparta a Plzeň – to nebudou mít jednoduché v žádných zápasech a budou to vyrovnaná utkání.

A i hvězdní hráči, kteří do ligy přišli, na vlastní kůži poznávají, že ta soutěž není jednoduchá!

Přečtěte si taky: Přestřelka po Liberci! Sparťan Ben Chaim prý nadával lavičce Slovanu. Jaký kalibr měl vytáhnout Coufal?

Malé pražské derby na O2 TV Sport

Na O2 TV Sport můžete v sobotu živě sledovat šlágr 4. kola HET ligy, malé pražské derby mezi Bohemians 1905 a Slavií:

[blog_program_info id=“16577035″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru