Neskutečný průlet vinicemi! Zopakuje Neuville v rallye Německo svůj památný karambol? Sledujte živě na O2 TV Sport!

O německé rallye se mluví jako o soutěži, kde není prostor pro jakékoliv chyby. Soutěž obsahuje tři typy rychlostních zkoušek. Jezdí se mezi vinicemi, další část rychlostních zkoušek probíhá v polích a pak také v lesích ve vojenském prostoru Baumholder, kde číhají proslulé „hinkelsteiny“, protitankové betonové bloky, které už v minulosti zlikvidovaly naděje nejedné posádky na vítězství.

Chybět nemůže ani známá přes 40 kilometrů dlouhá zkouška Panzerplatte, kde se vystřídá podle jezdců až pět druhů povrchu. V sobotu se pojede dvakrát.

Mistr světa Sebastien Ogier prožil ve Finsku noční můru, hned ve čtvrté zkoušce musel dostoupit a zůstal zcela bez bodů. S Belgičanem Thierry  Neuvillem teď mají v čele průběžného pořadí seriálu stejně bodů (160). Už o propastných 41 bodů zpět je třetí Ott Tannak.

Neuville je vítězem německé rallye z roku 2014. Tehdy se hned při shakedownu ocitl se svým vozem v kotrmelcích přímo uprostřed vinice. Dokonce hrozilo, že do závodu vůbec neodstartuje.

[fve] https://youtu.be/F67FhD529OA[/fve]

[fve] https://youtu.be/u3PDMXdIDhw[/fve]

Mechanici ale přes noc odvedli fantastickou práci a Neuville se nakonec dočkal premiérového vítězství v MS. Z vedoucí pozice totiž postupně odstoupili Ogier, Jari-Matti Latvala i Kris Meeke.

„Bylo to v posledních dvou zkouškách hodně emocionální. Vzpomínal jsem, jak jsem pár dní předtím zdemoloval auto, letěl vinicemi a teď jsem mohl vyhrát. Ukázalo se, jak závody rallye mohou být komplikované a zároveň se věci mohou hodně rychle měnit,“ zavzpomínal Neuville.

Nabídne podobně dramatickou zápletku i tento ročník?

Sledujte přímé přenosy a souhrny na O2 TV Sport od čtvrtka do neděle.

[blog_program_info id=“16505937″]

[blog_program_info id=“16577029″]

[blog_program_info id=“16577044″]

O2 TV Sport si nyní můžete pořídit snadno i na 24 hodin!

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: reprovideo
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru