Bitevní pole Vlasty KAISERA: Neklasické Clásico, realistický Piqué

Musí to být opravdu černá atmosféra v současné Barceloně, když i Gerard Piqué po prohrané odvetě španělského Superpoháru prohlásí: „Můžeme se samozřejmě v průběhu sezóny zlepšovat, ale v tomto momentu cítím, že poprvé za devět let, co jsem v Barceloně, jsme slabší než Real Madrid.“

Ano, to prohlásil to právě Piqué, vůdčí osobnost a živoucí legenda Barcelony. Vždy hrdý a sebevědomý anti-madridista a anti-realista. Slova přímá, nehledající výmluvy. Slova strohá a … pravdivá.

Gerard Pique. Foto: reuters

Celé utkání si můžete pustit prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“16547013″]

Real Madrid se od chvíle, co se jeho kormidla chopil Zinedine Zidane, Barceloně stále vzdaluje. A získává trofej za trofejí. Dvakrát Liga mistrů. Dvakrát evropský Superpohár. Španělská La Liga. Mistrovství světa klubů. A nyní čerstvě Španělský superpohár – a to po dvou výhrách nad Barcelonou v celkovém poměru 5:1.

Zidane se tak jako trenér Bílého baletu dotáhl se sedmi trofejemi na Vicente Del Boqueho, před ním je už pouze Luis Molowny a Miguel Muňoz.

„Zizou“ to všechno sfouknul za rok a půl, co je ve funkci! Neuvěřitelné… A varující pro Barcelonu, která za tu dobu získala „jen“ čtyři trofeje.

Zinedine Zidane. Foto: Reuters

Přečtěte si také:

Co nebylo v TIKI-TAKA: Frýdek u mě skončil! Proč zpěvák Děkan odepsal sparťanského záložníka?

Dvě červené pro Nice za 10 vteřin! Sudí v Lize mistrů byl ještě drsnější než Zelinka v Liberci!

Ubohé! Čím Ramos pořádně vytočil Messiho? Je taková provokace už za hranou?

Uspokojení Barcy?

Hlavně se však zdá, že podlehla sebeuspokojení poté, co první rok s Luisem Enriquem v čele vyhrála všechny tři největší trofeje (Liga mistrů, Primera División, Copa del Rey), aby pak stejný trenér nedlouho poté smutně ohlásil svůj odchod a nutnost trochu si od fotbalu „odpočinout“.

Sebevědomí Barcelony navíc určitě nahlodal odchod Neymara – opravdu nebývá zvykem, aby hvězda v plné síle tento klub opouštěla. Mrzet Barcelonu navíc musí fakt, že Marca Asensia, který ji teď při superpoháru ničil, kdysi mohla získat sama, ale nechala se předběhnout Realem.

Marco Asensio. Foto: Reuters

Gerard Piqué nemá rád Real. Ale v hodnocení daného stavu byl prostě a jednoduše realistický. Ke slovům, v nichž přiznal, že poprvé ve své kariéře se cítí být slabší než věčný rival z Madridu, přidal ještě tato: „Nemůžeme vítězit pořád, ale měli bychom na neúspěchy a problémy odpovídajícím a rychlým způsobem reagovat. My momentálně neprocházíme dobrým obdobím, jako mužstvo i jako klub.“

Přitom právě Piqué musel kvůli zranění bitevní pole posledního El Clásika předčasně opustit. Bude zajímavé sledovat, jestli barcelonské vyklízení pozic v klasickém souboji pyrenejských gigantů bude pokračovat…. Určitě by ale mělo platit ono obligátní: proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko!

Na O2 TV Sport sledujte o víkendu šlágr 4. kola HET ligy Bohemians Praha – Slavia!

[blog_program_info id=“16577035″]

Program O2 TV Sport si nyní můžete snadno pořídit na 24 hodin.

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Reuters, o2tvsport.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru