V Chelsea zuří válka, Diego Costa připravený stávkovat! Co prozradil médiím o své budoucnosti?

Po loňské mistrovské sezoně Blues měla brazilskému útočníkovi se španělským pasem Diegu Costovi přijít SMS od kouče Antonia Conteho s tím, že pro příští sezónu už v jeho plánech nefiguruje.

A to rozpoutalo tahanice, které ani po téměř třech měsících nekončí.

Antonio Conte Chelsea

Text SMS byl údajně velmi strohý. Podle deníku AS Colombia zněla zpráva takto: „Ahoj Diego, doufám, že se máš dobře. Díky za sezonu, kterou jsme spolu prožili. Hodně štěstí do dalšího roku, v mých plánech ale už nejsi.“ Stejně stroze odpověděl i Costa: „Ok“.

„Byl jsem s národním týmem, když mi ta zpráva přišla. Ukazoval jsem ji spoluhráčům a nikdo nemohl uvěřit, jakým způsobem mi Conte své rozhodnutí oznámil. Byl jsem hodně naštvaný, ale teď už jsem mnohem klidnější. Tu zprávu jsem ale nevymazal, kdyby mě chtěl někdo obvinit ze lží,“ řekl Costa pro skysports.com.

Chci do Madridu, jinam nejdu

Od té doby se Costa neukázal v tréninkovém centru Chelsea v Cobhamu a jeho pokračování v klubu je prakticky vyloučeno. Klub ale útočník rozhodnutím zveřejnit zprávu dostal do složité situace. Případní zájemci o služby vyhlášeného bouřliváka s vysokými nabídkami šetří a zdaleka se neblíží 50 milionům liber, které by Blues rádi zinkasovali.

Costa navíc jasně určil, že jediný klub, do kterého má v plánu odejít je Atlético Madrid, odkud do Chelsea před třemi lety přišel za 32 milionů liber.

Svůj starý dres si dokonce přibalil na dovolenou a ochotně v něm pózoval. Jenže španělský klub má až do ledna zastavené přestupy.

„Rád bych šel do Madridu, trénoval tu, dostal se do formy a připravoval se na mistrovství světa. Ředitelce Chelsea Marině Granovské jsem řekl: Když mě kouč nechce, půjdu do Atlética. Jiné nabídky jsem odmítl. Oni měl ale chtějí prodat do Číny nebo jiným týmům,“ uvedl Costa pro skysports.com.

Diego Costa, Antonio Conte. Foto: sportbible.com

Stávková pohotovost

S tvrdou Costovou palicí to každopádně nebudou mít v Chelsea snadné.

„Když budu muset, zůstanu klidně celý rok v Brazílii a nebudu hrát nikde. I když by mě Chelsea potrestala a neplatila. Vrátil bych se silnější,“ prohlásil rezolutně.

Bez Costy každopádně Chelsea absolvovala jak neúspěšné finále anglického superpoháru Community Shield proti Arsenalu, tak premiéru v lize proti Burnley, v níž dostala tři góly a dvě červené karty.

Nenechte si ujít unikátní fotbalovou talkshow O2 TV Sport TIKI-TAKA. Každé pondělí od 20.00.

[blog_program_info id=“16505897″]

Utkání Chelsea můžete v O2 TV pravidelně sledovat v rámci vysílání Chelsea TV na stanici O2 TV Fotbal.

[blog_program_info id=“16505382″]

Zápasy play off kvalifikace Ligy mistrů uvidíte na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal:

Úterý 17.55 Karabach – Kodaň
20.45 Hoffenheim – Liverpool
Sporting Lisabon – FCSB
Young Boys Bern – CSKA Moskva
Středa 20.45 Neapol – Nice
Basaksehir – Sevilla
Celtic Glasgow – Astana

V O2 TV můžete na stanici ČT Sport sledovat i duel pražské Slavie s APOELem Nikósie na Kypru.

[blog_program_info id=“16449700″]

Foto: Reuters, reprovideo (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru