TIKI-TAKA: Liberec by v 11 lidech prohrál, tvrdil Šmicer. Kúdela měl přemýšlet, tvrdil o červené kartě

Hosty moderátora Petra Svěceného byli tentokrát vedle již tradičního účastníka Vladimíra Šmicera také bývalý brankář národního týmu či Rapidu Vídeň Ladislav Maier, další vicemistr Evropy z roku 1996 Pavel Kuka, zpěvák a moderátor Miloš Pokorný a zpěvák a fanoušek Liberce Jakub Děkan.

Dramatický souboj libereckého Slovanu s pražskou Spartou byl pochopitelně jedním z hlavních témat. A slávista Šmicer se trochu nečekaně dostal do role obhájce rivalů ze Sparty.

„Ta červená, kterou dostal Čivič, to snad ani nebyl faul. Vždyť ten Coufal spadl úplně sám,“ vykládal Šmicer. A pochopení měl i pro rozhodčího Miroslava Zelinku, který vyloučil Ondřeje Kúdelu za dlouhý sprint k němu, gestikulaci a slova „co to pískáš“.

„Ten hráč přece musí přemýšlet. Se žlutou kartou nemůže běžet za rozhodčím a řvát na něho,“ mínil vítěz Ligy mistrů z roku 2005.

[fve] https://youtu.be/YRnBKAu1wm4[/fve]

Řeč se pak stočila I na komunikační problémy, které mohou nastat v šatnách Sparty či Slavie, kde je od léta podstatně vice cizinců než bylo v Česku dosud zvykem.

Maier, Šmicer i Kuka vzpomínali, jak se učili cizí jazyky při svých zahraničních angažmá a kdo měl jakého učitele.

„Když jsem šel do Rapidu, tak jsem uměl počítat, barvy a brutto a netto,“ poznamenal Maier. „Napřed jsem byl samouk, pak jsem šel k paní učitelce, která mě trochu doladila. Ve finále to ale bylo tak, že slovíčka, která člověk potřeboval vědět v bráně, pochytil sám. Samozřejmě mě nejdřív zajímala ta sprostá, protože brankář musí umět mužstvo někdy seřvat. Takže ta jsem uměl první,“ řekl.

[fve] https://youtu.be/O_FZqGqZhII[/fve]

Celý díl můžete vidět na O2 TV Sport v premiéře v pondělí od 20.00:

[blog_program_info id=“16505897″]

O2 TV Sport si můžete snadno pořídit i na 24 hodin!

Více informací najdete ZDE

Foto: reprovideo
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru