Rosický školil soupeře jako za starých časů! Jak blízko byl ke gólu hlavičkou?

V pondělí se v Mladé Boleslavi představila úplně jiná Sparta, než jaká byla k vidění doposud.

Oba soupeře spojovala touha odčinit předchozí nezdary. Sparta byla v dvojzápase s Bělehradem fanouškům pro smích, boleslavské v předkole Evropské ligy vyřadil albánský brankář Shehi.

Italský stratég Andrea Stramaccioni udělal v základní sestavě oproti čtvrtečnímu duelu hned 7 změn – do základní jedenáctky se tentokrát nevešli Dúbravka, Karavajev, Michal Kadlec, Mavuba, Václav Kadlec, Plavšič a Janko. Místo mezi třemi tyčemi letos poprvé zaujal Tomáš Koubek a rovnou si připsal čisté konto.

Nově složená obranná čtveřice Zahustel-Štetina-Mareček-Čivič celý zápas úspěšně odrážela boleslavské útoky a činit se mohla proto především sparťanská ofenziva, v níž poprvé v rudém dresu nastoupila čerstvá posila z Interu Milán – francouzský záložník Jonathan Biabiany, kterého Sparta po dlouhých jednáních konečně dovedla na roční hostování.

Přesný centr na hlavu Lafaty

Byl to právě francouzský rychlík, kdo se zjevil v první šanci – kdyby lépe trefil Štetinův nákop, mohl to pro něj být debut snů, jeho neumístěnou dělovku však Luděk Vejmola zlikvidoval.

O několik minut později se však už hostující sektor fanoušků mohl radovat a opět v tom měl prsty Biabiany.

Michal Sáček na půlce obral o míč bývalého sparťana Marka Matějovského, přesným pasem oslovil Biabianyho a ten okamžitě poslal centr na hlavu Davida Lafaty:

Nebyl to od Sparty sice bezchybný výkon, ale hru ovládala i ve druhém poločase a Mladou Boleslav téměř nepouštěla do hry. Domácí se pustili do útoku až v závěru a dožadovali se penalty za Štetinovu ruku – míč však slovenského obránce trefil do ruky u těla, tudíž rozhodčí Jílek neodpískal pokutový kop správně.

Gólovou radost překazila tyč

V závěru mohl tři body pro Spartu pojistit nejprve Srdjan Plavšič, kterého do úniku vyslal geniální přihrávkou střídající Tomáš Rosický.

V nastaveném čase si oba žolíci Sparty role vyměnili – Plavšič nacentroval zleva a do zakončení se dostal sám Malý Mozart – netradičně hlavou!

Rosický motal soupeřům hlavy

Klenot Sparty bavil fanoušky! Takhle školil soupeře jako za starých dobrých časů:

Sestřih zápasu:

[blog_program_info id=“16244886″]

Přečtěte si taky:

TIKI-TAKA: Matějů do Premier League? Šmicer to nechápe, Vaniak smeká před agentem

Baroš skóroval proti Slavii, pak se chytal za hlavu. Proč mu rozhodčí gól neuznal?

Community Shield rozhodovaly penalty. Došlo i na souboj Courtois vs. Čech!

Foto: reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru