PILNÉHO domácí hřiště: Rosa žije, ale Sparta je teprve na začátku trnité cesty

Jediným pozitivem malého pražského derby mezi Spartou a Bohemians je fakt, že na závěrečných 20 minut naskočil na trávník Tomáš Rosický. Pro bývalého hráče Arsenalu to byl teprve druhý ligový start od loňského návratu na Letnou.

Ani on, ale Letenské od další výsledkové blamáže nezachránil. Houževnatě bojujícím Klokanům se totiž v závěru podařilo vyrovnat a nakonec si odvezli cenný bod.

[blog_program_info id=“16143439″]

Právě Tomáš Rosický by mohl Spartu vyvést ze současného marastu, ale jak ukázalo utkání proti Bohemians, i jeho čeká ještě kus cesty do optimální formy.

Přesto byl jeho nástup na hřiště pozitivním impulsem a to hlavně pro fanoušky, kteří ho přivítali ohromným potleskem.

Foto: Facebook AC Sparta Praha

Přečtěte si také:

KVÍZ: Lafata dal 200. gól kariéry. Kolik z nejlepších 25 střelců historie vyjmenujete?

Nová TIKI-TAKA na O2 TV Sport! Jak se „Lavi“ Štáfek opřel do fanoušků Slavie?

Náhrada za Neymara? Liverpool prý odmítl 100milionovou nabídku Barcelony!

Jinak ale Sparta své příznivce příliš nepotěšila. Pořád je vidět, že herní projev je hodně syrový a že je stále na čem pracovat. Při vší úctě k Bohemians 1905, je to soupeř, kterého by Sparta měla porazit rozdílem třídy.

Posun proti Bělehradu

Ve srovnání se čtvrtečním utkáním Evropské ligy tam sice jistý posun byl, ale to by v boji o pohárovou Evropu stále nemuselo stačit. Přece jen Crvena Zvezda Bělehrad je soupeř z trošku jiného ranku než Klokani z Vršovic.

Sparta se bude muset více naučit využívat Tala Ben Chaima a Srdjana Plavšiče. Oba ukázali, že mají vynikající tah na branku.

Tal Ben Chaim. Foto: Facebook AC Sparta Praha

Přečtěte si také:

Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Křetínský se vydal na křížové tažení. Proč ho musí dotáhnout do konce?

Rosického velkolepý návrat! Podívejte se na neskutečné ovace na Letné!

Omluva do Teplic, chceme fair play! Reakce šéfa Slavie Tvrdíka na Twitteru rozdělila fanoušky

Líbil se mi i výkon záložníka Ria Mavuby. Pokud se do tohoto koktejlu podaří přimíchat i Tomáše Rosického, mohla by mít Sparta hodně slušnou záložní řadu.

Největší problémy jsou zatím v obraně, kde až moc často chybuje turecký stoper Semih Kaya, na kterém asi měla stát hra celé obranné čtyřky. Navíc nevím, jestli stažení Lukáše Marečka na stopera je tím nejlepším tahem. To si rovnou mohli nechat na Letné Maria Holka. Ve druhém poločase zahrál slušně Lukáš Štetina, který nahradil zraněného Kayu.

Sparta se zatím trápí i v útoku. David Lafata sice dal z penalty svůj jubilejní 200. ligový gól, k čemuž mu gratuluji, ale jinak toho mnoho nepřevedl. Možná to souvisí i s tím, že si Sparta jen těžko vytváří šance.

David Lafata. Foto: Facebook AC Sparta Praha

Ve druhém poločase měla snad jen jednu poté, co Plavšič trefil tyčku. A to je prostě zoufale málo, zvlášť když Letenští musí ve čtvrtek za 90. minut odvety proti Crvene Zvezdě vstřelit góly minimálně dva, aby si vynutili prodloužení…

Foto: Facebook AC Sparta Praha, o2tvsport.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru