Rosického velkolepý návrat! Podívejte se na neskutečné ovace na Letné!

Vešel na trávník a roztáhl doširoka ruce.

Tak tady mě máte!

Zaplněná Letná aplaudovala. Fanoušci Sparty (a nejen jí) se dočkali velkého návratu. Tomáš Rosický po 323 dnech, po necelých jedenácti měsících, znovu nastoupil do soutěžního zápasu.

[blog_program_info id=“16143432″]

V září 2016 po návratu z Arsenalu domů na Spartu odehrál pouhých 18. minut. Zranění achilovky jej vyřadilo nakonec na celou sezonu, v zimě byla nutná operace.

„Rosa“, jeden z posledních členů báječné české generace, která v roce 2004 měla vyhrát (ale nevyhrála) mistrovství Evropy v Portugalsku, se dočkal sladké odměny za neutuchající snahu o návrat.

Přečtěte si také:

Senzace na Letné! Bohemka ukradla bod, Spartě 200. gól Lafaty nestačil

KVÍZ: Lafata dal 200. gól kariéry. Kolik z nejlepších 25 střelců historie vyjmenujete?

Omluva do Teplic, chceme fair play! Reakce šéfa Slavie Tvrdíka na Twitteru rozdělila fanoušky

Už při rozcvičování se Rosickému dostalo ovací stadionu, a když pak znovu vkročil na letenský trávník, stadion bouřil snad stejně jako když David Lafata vstřelil v prvním poločase vedoucí gól Sparty, který byl jeho 200. v klubové kariéře.

https://twitter.com/DurcakMisa/status/891734089648263168

Proti Bohemians zvládl Rosický 20 minut, čímž už „překonal“ čas na hřišti z minulé sezóny. Na startu nového ročníku rozhárané Spartě ale příliš nepomohl. Efekt „spasitele“ se zatím nedostavil.

Na zápas nahlížím z dvou úhlů pohledu. Z jednoho šlo o krásné přivítání, hodně emotivní, a fanoušci si ode mě zaslouží velké poděkování. Mohl to být nádherný večer, podepřený Lafiho dvoustým gólem, ale tou inkasovanou brankou jsme si to zkazili,“ připomněl Rosický v rozhovoru pro klubový web vyrovnání Bohemians dvě minuty před koncem.

https://twitter.com/PavelRaus/status/891730049401061378

[fve]https://youtu.be/wY9LvlMsWN4[/fve]

Sparťané teď doufají, že minuty budou přibývat a právě Rosický pozvedne poněkud zplihlý sparťanský prapor. Třeba už ve čtvrtek v odvetě předkola Evropské ligy s Crvenou Zvezdou Bělehrad, v níž budou Letenští dohánět dvougólové manko.

Mohl by nastoupit třeba od začátku? „Směrem ke čtvrtku ale nechci nic odhadovat, uvidíme,“ řekl bývalý kapitán národního týmu, který si je dobře vědom, jaká úskalí ho mohou ještě při návratu na trávníky potkat.

Nenechte si ujít unikátní fotbalovou talkshow O2 TV Sport TIKI-TAKA. Každé pondělí od 20.00!

[blog_program_info id=“16145605″]

Foto: reprovideo O2 TV Sport
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru