Úžasné gesto! Boss Chelsea Abramovič daroval 6 miliard charitě, která bere děti na fotbal!

Ruský miliardář a majitel londýnské Chelsea Roman Abramovič se opravdu vytáhl. Loni během Eura ve Francii daroval více než 230 milionů liber (6,7 miliardy korun) charitativní společnosti Fulfilling Dreams, která umožňuje nemocným dětem cestovat po celé světě a plnit si sny!

„Nemohl jsem uvěřit, jak štědrý byl. Poslal nám nějaké peníze a řekl: Děkuji, že děláte něco tak speciálního – je mi ctí, že vám mohu pomoci,“ citoval server Sport Illustrated zakladatel Fulfilling Dreams Gilad Slater.

Abramovič konkrétně pomohl financovat mimo jiné výlet pro 55 dětí, které viděly tři zápasy šampionátu a také se podívaly do Euro Disneylandu v Paříži.

„Když jsme s dětmi jeli na výlet, udělali jsme několik fotek a poslali mu je mailem. Má opravdu zájem o tom, co děláme, a chce nám pomoci,“ dodal Slater.

S charitativním projektem podle CNN seznámil Abramoviče bývalý trenér Chelsea Avram Grant. Abramovič už se částečně podílel na financování výletu dětí na mistrovství světa v Brazílii v roce 2014.

„Myslím, že nejvíc se panu Abramovičovi líbilo, že služby zajišťují dobrovolníci a že na celém projektu nikdo finančně nevydělává,“ řekl Slater, který je fanouškem Manchesteru United.

Abramovičův mluvčí se omezil jen na strohé prohlášení: „Je hodně štědrý. Pomáhá několika charitám, z nichž mnohé jsou zaměřeny na pomoc dětem,“ uvedl.

O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabízí tento hned několik zajímavých přímých přenosů. Vrcholem je šlágr 1. kola HET ligy mezi Spartou a Bohemians (neděle, 18.30)

Čtvrtek 18.25 Leverkusen – Antalyaspor příprava
Pátek 18.25 West Ham – Werder Brémy příprava
Sobota 15.55 Salcburk – Linec 2. kolo rakouské bundesligy
17.55 Hertha Berlín – Liverpool příprava
Neděle 18.30 Sparta – Bohemians 1. kolo české HET ligy

O2 TV Sport si můžete pořídit na delší časový úsek, ale také na jeden den.

Jak na to zjistíte ZDE

Foto: skysports.com (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru