Sparta propadla v Bělehradě. Kanga si dokonale vychutnal brankáře Dúbravku

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni poslal do základní sestavy celkem šest letních posil. Diskutovanou pozici tvořivého podhrotového záložníka svěřil Martinu Frýdkovi.

Sparta se ale v úvodu zápasu prakticky jen bránila a to ještě ne kdo ví jak úspěšně. Při zahajovacím náporu domácích střední obránci Štetina a Kaya chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Průchozí byla hlavně levá strana, kde operoval Bogdan Vatajelu a před ním Lukáš Juliš.

První gól ale inkasovala Sparta ve 13. minutě ze standardní situace a byl hodně laciný. Frýdek nezachytil náběh Boakyeho, brankář Martin Dúbravka nebyl při vyběhnutí dost rychlý a někdejší ghanský reprezentant dal v šestý gól v pátém zápase letošního ročníku Evropské ligy.

[fve] https://youtu.be/jzvZ5fKIS7k[/fve]

Přečtěte si také:

Fotbalová lahůdka! Boleslavský Jánoš rozhodl v Evropské lize úžasnou patičkou!
Úžasné gesto! Boss Chelsea Abramovič daroval 6 miliard charitě, která bere děti na fotbal!
Obří pocta pro ZLATANA. Vyobrazili ho na švédské tisícovce!

Pak to chvíli vypadalo, že se Letenští přece jen dostanou do hry. Šanci měl Frýdek, ale z dobré pozice po rozehraném rohovém kopu přestřelil.

Převaha Sparty, ovšem bez větších gólových příležitostí pokračovala i po přestávce. Během ní udělal Stramaccioni dvě změny a místo Vatajelua s Julišem poslal na hřiště Davida Lafatu a Eldara Čiviče.

Jenže v době, kdy to vypadalo, že Sparta přebírá definitivně otěže, přišel druhý gól Crvené Zvezdy.

A z pohledu nezaujatého fanouška stál skutečně zato. Gaboňan Kanga dostal od sparťanů dost prostoru zhruba 22 metrů od branky a poradil si náramně. Technickou střelou překonal Dúbravku a ještě mu pomohlo břevno.

Za chvíli mohlo být ještě hůře. Nemanja Radonjič se protáhl kolem Karavajeva, Dúbravkovi nasadil jesličky, ale míč zastavila tyč sparťanské brány.

Na hřiště se pak dostal i nejdražší hráč české ligy Tal Ben Chaim, z pokusu Sparty o závěrečný tlak však nebylo nic.

V odvetě čeká Spartu pořádně perná práce, pokud ještě hodlá zachránit postup.

Foto: reprovideo
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru