Italský reprezentant míří do Sparty! Co prozradil kouč Stramaccioni?

„Pokud bude nějaký další přestup, budu rád, pokud se uzavře co nejdříve.“ Zdánlivě nevinnou větou spustil sparťanský kouč Andrea Stramaccioni další lavinu spekulací, přestože se jim chtěl na tiskové konferenci před utkáním s Crvenou Zvezdou Bělehrad vyhnout.

Rakouský reprezentant, izraelský reprezentant, srbský reprezentant, kamerunský reprezentant, bývalý francouzský reprezentant, turecký reprezentant…

Dokážete vůbec sami vyjmenovat všechny letní posily Sparty?

Jedenáctka zahraničních posil

Aby jich bylo akorát do počtu, jedná se o příchodu ještě jedné zahraniční hvězdy.

Pod taktovkou italského kouče by v případě úspěšného jednání mohla Sparta opravdu složit jedenáctku ryze z nových zahraničních posil.

Italský trenér by pak konečně mohl ve Spartě přivítat nějakého krajana – letenský klub nadále velmi stojí o ofenzivní eso Emanuele GiaccherinihoSSC Neapol.

O zájmu pražského klubu informovala italská média již v polovině července, žádné dohody však zatím dosaženo nebylo. Problémem u dvaatřicetiletého křídelníka může být odstupné – Giaccherini má v Neapoli ještě smlouvu na 2 roky a pobírá ročně přes 1,5 milionu eur (přes 40 milionů korun).

Jednání nepřímo potvrdil Stramaccioni v Bělehradě, kde se tým chystá na čtvrteční ostrý vstup do sezony.

„Tohle bych chtěl jasně vysvětlit. V tuto chvíli se nestarám o transfer, ale starám pouze o čtvrteční zápas. Věřím, že se přestup povede uzavřít co nejdříve a kompletní tým bude připraven na začátek ligy.“

Náhrada za Rosického?

Do Bělehradu neodcestoval Tomáš Rosický, který není stoprocentně zdravotně v pořádku.

Dokud není Malý Mozart stoprocentně zdravý, trápí Spartu právě jeho pozice – po odchodu Bořka Dočkala se ten pravý špílmachr stále nenašel. Trn z paty by mohl vytrhnout právě Giaccherini, přestože byl zvyklý hrávat spíše na křídle.

Nevysoký, pouze 167 centimetry disponující štírek by však mohl být tím pravým do ofenzivy Sparty. Před příchodem do Neapole působil v Bologni, Sunderlandu a Juventusu, s nímž získal dva italské tituly.

V italské reprezentaci se může pochlubit bilancí: 29 zápasů, 4 góly. Naposledy za národní tým skóroval loni na Euru – v základní skupině překonal Thibauta Courtoise při výhře 2:0 nad Belgií.

Loňská nejdražší posila nemá výkonnost

Kromě Rosického určitě nezasáhnou do hry z nespecifikovaných důvodů Michal Kadlec, zranění David Hovorka, Costa a Néstor a také Václav Kadlec, před rokem nejdražší posila v historii klubu, který zůstal v Praze.

vaclav kadlec

„Je to technické rozhodnutí. Václav Kadlec je zdravý, ale není v nominaci, protože jsem nebyl spokojený s jeho výkony. Nedělá, co od něj očekávám, a řekl jsem mu to během naší debaty v Praze. I proto jsou hlavními útočníky pro tento zápas Marc Janko a David Lafata,“ vysvětlil trenér.

V akci pravděpodobně budou i nové posily: Tal Ben Chaim se zapojil do plného tréninku v tomto týdnu, ale nebude zřejmě hrát od úvodní minuty. Co se týče Mandjecka a Mavuby, tak Mandjeck je připraven v tuto chvíli lépe.“

[fve]https://youtu.be/Fn1xmsk0IL0[/fve]

Duel SpartyCrvenou Zvezdou se v Bělehradu začíná ve čtvrtek ve 20:30 a zápas můžete sledovat živě prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“15928940″]

Přečtěte si taky:

Nechtěli ho ve Spartě, teď si splnil sen. Jak Mazucha vítají v Anglii?

SESTŘIH: Superzákrok v Edenu! Jakou smůlu měli slávisté Hušbauer a Škoda?

Klíčový moment souboje Slavia vs. BATE? Červenou nečekal ani faulovaný Frydrych

Foto: theworldgame.sbs.com.au, Facebook AC Sparta Praha  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru