Rozpačitá generálka. Sparta fanoušky spíš vyděsila. Koho kritizoval trenér Stramaccioni?

Zatímco Slavia ve svém posledním přípravném utkání proti Nice doslova nadchla, o druhém pražském S se to říct nedá.

Sparta remizovala s nizozemským Vitesse Arnhem 1:1 a především první poločas musel příznivce vyděsit.

[blog_program_info id=“15826863″]

„Musím uznat, že jsme hráli velmi špatně, až jsme se báli hrát. Během toho poločasu jsme ztráceli míče, neměli jsme centry do vápna, zkrátka to nebylo dobré,“ uznal i trenér Letenských Andrea Stramaccioni.

Sparta inkasovala už v 10. minutě z rohového kopu, ve zbytku poločasu ale působila rozháraným dojmem a na soupeře nestačila.

Z tribun se dokonce ozval nesmělý pískot.

Druhá půle byla ale docela o něčem jiném. Domácí přitvrdili, přidali do hry elán a nakonec i fotbalový um.

„Po prvním poločase moje kritika směřovala k Martinu Frýdkovi a Michalu Sáčkovi, kteří nehráli tak, jak bych si představoval. Ale to je především tím, že měli trochu jiné úkoly, než jsou jejich herní dispozice. Ve druhém poločase už se jejich výkon zvedl,“ citoval Stramaccioniho server isport.cz.

Vyrovnat se podařilo Spartě v 61. minutě také po standardní situaci. Centr Vatajelua prodloužil Marc Janko a zblízka ho do sítě uklidil Josef Šural.

Pražané pak měli i další šance, ať už to byl dvakrát Janko, nebo tvrdá rána Frýdka. Stejně tak ale měli pár příležitostí i hosté.

Rozhodnout se však nepovedlo ani jedné straně.

Spartu čeká první soutěžní zápas ročníku 2017/18 ve čtvrtek 27. července, kdy se v Evropské lize představí na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad.

„Z jedenácti hráčů mám jasno u devíti,“ prozradil Stramaccioni, jak daleko je po létě plném posilování se skládáním základní sestavy.

První ligové utkání Sparty můžete sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. V neděli 30. července v něm přivítá Bohemians. Hraje se od 19.00.

Foto: Facebook AC Sparta Praha
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru