Lukaku se trefil v derby Manchesterů! Jak mu to parádně ulehčil nový gólman Citizens?

Letní přátelské zápasy nejsou pro nadcházející sezónu rozhodující, avšak mohou přinejmenším navnadit či vystrašit fanoušky. Natěšení rozhodně musejí být příznivci Manchesteru United, jelikož jejich oblíbenci v derby během amerického turné rivaly Manchester City jednoznačně smázli. Zato Citizens se po prohře s rivaly musí cítit snad hůř než Sparta po čtvrteční rozpačité generálce s Arnhemem.

Svěřenci Pepa Guardioly na United nestačili a v utkání kromě několika náznaků nepředvedli nic, čím by probudili znuděné fanoušky. Pro hráče Josého Mourinha se jednalo o příjemný trénink.

„Manchester City v jedné fotografii:“

Po 37 minutách přišlo první gólové vyjádření rudé dominance – Paul Pogba vyslal dlouhým nákopem vpřed největší letní posilu United, Romela Lukaka, který už se svého gólového debutu za United dočkal o několik dní dříve.

Tentokrát si dlouhý balon přiťukl hlavou kolem bezmocného Edersona, a ačkoliv nebyl v ideální vzdálenosti ani střeleckém úhlu, branku trefil neomylně.

Nejdražší brankář světa, za kterého Citizens vysázeli Benfice Lisabon přes 34 milionů liber (1,3 miliardy korun), se musel červenat. Až příliš brzy se vydal ve stopách svého kritizovaného kolefy Claudia Brava, jehož Guardiola přivedl loni.

„Lukaku poslal nejdražšího brankáře na světě na hotdog.“

https://twitter.com/M19RKY/status/888335600008540164

Přečtěte si také:

Ten, co se narodil na moři a přepral Zlatana! Kdo je Mavuba, nová posila Sparty?
Petr Čech ODMÍTL slavit s trofejí! Co řekl spoluhráčům? Proč to fanoušky Arsenalu potěšilo?
Návrat krále se blíží! Jak ZLATAN tvrdě maká na návratu v posilovně?

Hned o dvě minuty později obral Marcus Rashford soupeře o míč na půlce, bleskový brejk dotáhl Henrich Mchitarjan až na vápno, tam vrátil balon Rashfordovi a ten se přesnou ranou k tyči nemýlil.

V 53. minutě ještě po hrozivém zákroku jiného milionového nákupu Johna Stonese napálil Lukaku břevno, které Citizens zachránilo od debaklu. Celý souhrn zápasu můžete zhlédnout zde:

„Lukaku gól. Rashford gól. Čisté konto. Ovládli jsme zápas. Dobré předsezónní vítězství. City je prťavý klub. City bude vždy v našem stínu.“

https://twitter.com/utds_updates/status/888262853416828928

Není divu, že jsou fanoušci s vydařenou přípravou spokojení. Jen aby Rudým ďáblům vydržela forma až do srpna, kdy startuje Premier League.

[blog_program_info id=“15961333″]

Stanice O2 TV Fotbal do konce týdne nabízí další přímé přenosy. Ať už jde o přípravný zápas, nebo 1. kolo rakouské bundesligy.

Sobota 16.55 Marseille – Glasgow Rangers příprava
Neděle 16.25 Altach – Austria 1. kolo rakouské bundesligy

V příštím týdnu je pak vedle další přípravy na programu přímý přenos z předkola Ligy mistrů Slavia – BATE Borisov (úterý 25. 7., 19.00), nebo 1. kolo domácí HET ligy Sparta – Bohemians (neděle 30. 7., 19.00).

Foto: reprovideo (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru