Dojemné loučení po 11 letech! Jak Szczesny málem rozplakal fans Arsenalu?

Wojciech Szczesny přestoupil do Arsenalu v roce 2006 z Legie Varšava. Během následujících devíti let se z juniorky přes pozici trojky a dvojky vypracoval až na gólmana č. 1, o toto postavení jej však předloni připravil Petr Čech, kterého se jako nepotřebného zbavila Chelsea.

Szceszny tak zamířil na dvouleté hostování do AS Řím, kde se mu relativně dařilo – rozhodně dost na to, aby jej za 10 milionů eur vykoupil italský šampion Juventus Turín, kde by časem mohl nahradit 39letého Gianluigiho Buffona.

https://www.instagram.com/p/BWvKaeYFG7u/

Ačkoliv Szczesny nastoupil za Arsenal naposledy v květnu 2015 při vítězství ve finále FA Cupu nad Aston Villou, svým vzkazem na rozloučenou zaručeně dojal nejednoho fanouška Gunners.

https://www.instagram.com/p/BWuxOvAFjGb/?taken-by=wojciech.szczesny1

Celý vzkaz Szczesného na instagramu:

„Vzpomínám si, když jsem jako malý kluk v Polsku sledoval Davida Seamana, Thierryho Henryho, Dennise Bergkampa a další hráče Arsenalu. Nikdy, ani v nejdivočejších snech, mě nenapadlo, že dostanu šanci hrát za klub, kterému jsem jako malý fandil.

Když mě v roce 2005 Arsenal oslovil, můj svět se navždy změnil. Začal jsem svou cestu jako šestnáctiletý kluk v akademii Arsenalu a usiloval o to dostat se jednoho dne do áčka. S Jackem WIlsherem jsme tehdy chodili společně běhat po East Barnetu. Kdo by tušil, že o pár let později porazíme Barcelonu v Lize mistrů s čísly 1 a 10 na zádech.

Už je to přes 11 let, co jsem se stal hráčem Arsenalu, a nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že přijde den, kdy tenhle klub opustím. Za všechno, čím jsem a co mám, vděčím Arsenalu, Arsenu Wengerovi, Liamu Bradym, Davidu Courtovi, Bobu Arberovi, Stevu Bouldovi, Neilu Banfieldovi, Miku Salmonovi, Tony Robertsovi, Gerrymu Peytonovi, Patu Riceovi a mnoha dalším. Slova nemohou popsat mou vděčnost těmto lidem a lásku k tomuto klubu.

Dnes se posouvám dál, jsem připraven na nové životní výzvy a odnáším si jen dobré vzpomínky a ranec zkušeností. Odcházím s nadějí, že dny Bergkampa, Henryho, Seamana a dalších se na Emirates Stadium brzy vrátí a Arsenal opět vyhraje Premier League. Možná už nejsem hráčem Arsenalu, avšak jméno Arsenalu si s sebou ponesu všude, kdekoliv budu, a budu tak činit s obrovskou pýchou. Jednou Gunner, navždy Gunner.“

Stanice O2 TV Fotbal do konce týdne nabízí další přímé přenosy. Ať už jde o přípravný zápas, nebo 1. kolo rakouské bundesligy.

Sobota 16.55 Marseille – Glasgow Rangers příprava
Neděle 16.25 Altach – Austria 1. kolo rakouské bundesligy

[blog_program_info id=“15961330″]

V příštím týdnu je pak vedle další přípravy na programu přímý přenos z předkola Ligy mistrů Slavia – BATE Borisov (úterý 25. 7., 19.00), nebo 1. kolo domácí HET ligy Sparta – Bohemians (neděle 30. 7., 19.00).

Foto: Instagram (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru