Přichází klíčová posila Sparty? Obránce Semih Kaya má vysoké cíle!

Šestadvacetiletý stoper Semih Kaya přichází z Galatasaraye Istanbul, kde zářil ještě po boku Tomáše Ujfalušiho, když byl v sezoně 2011/12 vyhlášen nejlepším mladým hráčem turecké ligy.

Turecký reprezentant ve čtvrtek v Praze absolvoval zdravotní testy a nyní se Spartou podepsal tříletý kontrakt. Podle tureckých médií zaplatí letenský klub jeho bývalému zaměstnavateli odstupné ve výši dvou milionů eur (přibližně 52 milionů korun).

Vyhrávat ve všech soutěžích

„Je to velmi důležitý krok v mé kariéře i s ohledem na to, že jsem nikdy nehrál mimo Turecko. Konzultoval jsem to i s manželkou, která je nadšená, že poznáme nové prostředí,“ uvedl Kaya na webu Sparty.

Obránce si v novém klubu stanovil vysoké cíle: „V dresu Galatasaraye jsem odehrál spoustu velkých zápasů jak v lize, tak v Lize mistrů. Vyhrál jsem dost trofejí a byli jsme úspěšní. A můj cíl je navázat na to ve Spartě a slavit s novým klubem výhry ve všech soutěžích. Doufám, že budeme s novými spoluhráči úspěšní hned od úvodního zápasu,“ přeje si fotbalista, který má na svém kontě čtyři turecké tituly, tři výhry v poháru a pět v superpoháru.

Přečtěte si taky:

Sparta má hvězdnou posilu do obrany! Čím Semih Kaya udivoval v Turecku?

Rosický promluvil o změnách ve Spartě: TOHLE klub strašně potřeboval!

Jsou v Edenu spokojeni s losem Ligy mistrů? Vedení Slavie to řeklo otevřeně!

Premiéra proti Bohemians živě

Úvodní zápas Sparty v novém ročníku nejvyšší české fotbalové soutěže proti Bohemians Praha 1905 odvysílají v neděli 30. července od 18:30 stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal.

Přečtěte si taky: Start fotbalové ligy se blíží. Které šlágry exkluzivně odvysílá O2 TV Sport?

Foto: Facebook AC Sparta Praha  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru