Jsou v Edenu spokojeni s losem Ligy mistrů? Vedení Slavie to řeklo otevřeně!

Úřadující mistři české ligy se ve 3. předkole Ligy mistrů utkají s lepším z dvojice BATE Borisov – Alaškert Jerevan. Před odvetou v Arménii jsou šance papírově vyrovnané, první zápas v Bělorusku skončil 1:1.

„Budeme čekat, jak dopadne odvetné utkání, favoritem na postup do 3. předkola je ale BATE. Věříme, že pokud chceme být úspěšní, tak tento dvojzápas musíme zvládnout. Papírově byli v osudí asi těžší soupeři, ale BATE má z poslední doby obrovské zkušenosti z evropských pohárů a nelze podcenit nikoho,“ uvedl na klubovém webu Slavie trenér Jaroslav Šilhavý.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se na Twitteru vyjádřil dost jasně:

„V Lize mistrů není lehkých soupeřů, ale nebudeme alibisti. Los nám přál a cokoliv jiného než postup do 4. předkola LM bude velké zklamání.“

[blog_poll_start][poll id=“681″][blog_poll_end]

Pokud Slavia skutečně narazí na BATE, bude moci těžit i ze zkušeností kapitána Dannyho.

„BATE znám velmi dobře, už jsem proti nim hrál. Vyhráli jsme a povedlo se mi vstřelit gól. Přiznám se, že Alaškert příliš neznám, ale uhráli v Bělorusku dobrý výsledek. Nicméně musíme být připraveni a být sebevědomí,“ řekl Portugalec Danny, který má s Ligou mistrů velké zkušenosti.

Slavia Danny

Slavii už v neděli v Edenu čeká generálka proti třetímu týmu uplynulé sezony francouzské ligy, OGC Nice. Souboj s týmem hvězdného Maria Balotelliho můžete exkluzivně sledovat na stanicích O2 TV Sport nebo O2 TV Fotbal:

[blog_program_info id=“15736539″]

Plzeň narazí na neoblíbené Rumuny

Viktoria Plzeň se v boji o postup do play-off utká s rumunským klubem FCSB – dřívější Steaua Bukurešť.

„Myslím si, že v Lize mistrů si nejde vybírat, koho bychom chtěli. V její nemistrovské části je to navíc ještě složitější. Čeká nás rumunské mužstvo, o kterém víme, že nebude snadným soupeřem. Naším úkolem je připravit se na něj co nejlépe,“ prohlásil pro klubový web kouč Pavel Vrba.

„Hrát o Ligu mistrů a bojovat proti týmům z celé Evropy je vždycky velká euforie,“ prohlásil Milan Petržela, který byl s losem a cestou do Rumunska poměrně smířen: „Mohli jsme dostat papírově slabší ale i silnější soupeře,“ uvědomoval si.

Faktem ale je, že Plzni se proti rumunským soupeřům v poslední době nedaří, když ze čtyř zápasů uhrála jen dvě remízy.

Přečtěte si taky: PĚT inkasovaných gólů, PĚT zraněných hráčů. Co řekl Vrba po výprasku Plzně?

Sparta může narazit na CZ Bělehrad

Proběhl rovněž los 3. předkola Evropské ligy. Sparta se utká s lepším z dvojice Crvena Zvezda Bělehrad – Irtyš Pavlodar. Srbská posila Srdjan Plavšić by si tak mohl zahrát proti svému bývalému klubu.

Do 3. předkola má po výhře na půdě Shamrock Rovers nakročeno Mladá Boleslav. Pokud postup potvrdí v domácí odvetě, tak si zahraje s lepším z dvojice Kajrat Almaty – Skënderbeu Korcë.

Foto: Facebook SK Slavia Praha (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru