Tomic přiznal, že se na kurtu nudil. Jak se pak vysmál naštvaným fanouškům?

Mischa Zverev z Německa hubatého Australana vyřadil hned v prvním kole výpraskem 3:0 na sety. Co Bernard Tomic nepředvedl na kurtu, dohnal v rozhovoru s novináři po zápase.

Byla to tisková konference, která zvedla konzervativní tenisové fanoušky ve Wimbledonu ze židle. Před kamerami Tomic promluvil o tom, v čem byl ve skutečnosti problém: čtyřiadvacetiletému tenistovi prý chyběla motivace ke hře.

„Byla to psychická záležitost. Nebyl jsem na zápas připravený mentálně ani fyzicky. Nevím proč. Ale trochu jsem se nudil, abych byl upřímný,“ vypálil Tomic.

Nezájem o hru vyprovokoval novináře k otázce, zda v tomto případě neuvažuje o vrácení částky 35 tisíc liber (zhruba milion korun), kterou za účast na turnaji získal.

„Dobře, když řeknete Federerovi, aby vrátil půl miliardy, udělá to? Všichni pracujeme za peníze. V 34 možná něco dám na charitu. Když řeknete Rogerovi, ať to udělá a udělá to, tak já taky,“ odvětil Tomic.

[fve]https://youtu.be/6d5Sw3yzHn0[/fve]

Na tohle vystoupení reagovala i tenisová legenda Martina Navrátilová.

„Je to neúcta k tomuhle sportu i jeho historii. Jestli není schopen najít motivaci ve Wimbledonu, je načase, aby si našel jiné zaměstnání. Diváci platí dost peněz za to, aby se sem dostali a mohli sledovat Wimbledon. A tenhle chlápek přijde, nesnaží se, nic ho nerozhází. Zkrátka ať zůstane doma,“ uvedla v televizním studiu.

Deportujte Tomice z Austrálie

Video zveřejněné na internetu tenisové fanoušky velmi popudilo. Jejich reakce byly pěkně drsné.

„Je na čase, by Bernardovi Tomicovi zakázali hrát. Dělá se mi na nic z myšlenky, že tenhle týpek reprezentuje australský tenis.“

„Tomic je vážně ostuda… prosím, hraj pod jinou vlajkou, abych na tebe nemusel koukat, fandit ti nebo se o tebe nějak zajímat.“

„Můžeme Bernarda Tomice deportovat?“

Na podobné výzvy, aby byl Tomic vyhoštěn z Austrálie, našel tenista rychlou odpověď:

„To je něčí názor. Jsem si jistý, že sedí někde u počítače a dělá za padesát dolarů na hodinu. Já budu hrát dalších deset let a jsem si jistý, že až skončím, už nebudu muset pracovat,“ vysmál se Tomic naštvaným fanouškům.

Přečtěte si taky:

Vyčerpaná Kvitová opouští Wimbledon. Jakou peprnou hlášku vypustila Strýcová?

Buran sebral chlapci ve Wimbledonu ručník, sympaťák Sock rozjel pátrání!

Kouzelník Monfils! Hrál zády k soupeři, pak jej vyškolil na síti

Karolínu Plíškovou čeká nebezpečná Slovenka

Ve středu svede bitvu ve 2. kole poslední česká žhavá favoritka na titul – Karolína Plíšková. Světovou trojku česká nebezpečná specialistka na travnatý povrch Magdaléna Rybáriková ze Slovenska.

[blog_program_info id=“15482593″]

Dojde ale například i na zajímavý duel mezi Adamem Pavláskem a Novakem Djokovičem.

[blog_program_info id=“15482592″]

Přímé přenosy z Wimbledonu můžete sledovat prostřednictvím O2 TV na stanicích Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Foto: reprovideo (kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru