Poborský zazářil v zápase legend! Jak dal za Manchester gól na Camp Nou a pokořil Ronaldinha a spol.?

Manchesteru United působil bývalý reprezentační záložník Karel Poborský pouhou sezonu a půl, když si nejprve vykopal na slavném Euru 1996 přestup ze Slavie, aby pak neúspěšně bojoval o místo v základní jedenáctce s Davidem Beckhamem. Za Rudé ďábly nakonec nastoupil k 37 utkáním a vsítil pět gólů, než se v roce 1998 přesunul do portugalské Benfiky.

Přesto na něj v Anglii nezapomněli a nyní se český fotbalista roku 1996 perfektně připomněl při utkání legend na Camp Nou mezi Barcelonou a United!

Hned ve druhé minutě zkoušel „Steve“ svůj slavný lob, jímž se proslavil na Euru 1996 v Portugalsku. Tentokrát ale gólmana Jesúse Angoye nepřekvapil a míč branku pouze přeletěl.

Defenzivu Barcelony ale pětačtyřicetiletý Poborský zlobil i v dalším průběhu zápasu, před koncem poločasu si skvěle naběhl za obranu, obhodil si gólmana, ale místo střely se ještě snažil centrem najít výhodně postaveného spoluhráče. Nadějná akce skončila pouze rohovým kopem.

Poborského chvíle ale nakonec přece jen přišla – po necelé hodině hry zužitkoval přihrávku Park Ji-sunga a tečovanou střelou zaskočil gólmana. V tu chvíli už zvyšoval na 2:0 pro United!

[fve]https://youtu.be/68FtDmJAjlY[/fve]

Přečtěte si také:

Páni! Nevěřili byste, jak RONALDO reagoval po zpackaném rozstřelu na neúspěšné spoluhráče!
Messi se oženil. Jak to slušelo nevěstě? Které hvězdy dorazily? A jaké si přál svatební dary?
Fotbalový RADAR: 130 let historie, skotští Invincibles, nový Drogba a The Fields of Athenry. To vše uvidíme a uslyšíme v Edenu

Utkání nakonec skončilo 3:1 pro hosty, svými brankami pomohli k výhře také Jesper Blomqvist a Dwight Yorke, za katalánský celek se trefil francouzský Frederic Déhu.

Na papíře byla přitom favoritem Barcelona, za níž nastoupily hvězdy prvotřídní velikosti – nizozemský šutér Patrick Kluivert, jeho krajan Edgar Davids, brazilští hračičkové Ronaldinho s Rivaldem či dvojnásobný finalista Ligy mistrů s Valencií Gaizka Mendieta.

Chuť si budou moci legendy Barcelony spravit v září, kdy dojde k odvetnému zápasu na Old Trafford.

Foto: Twitter (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru