Báječná Plíšková! V Eastbourne slaví třetí letošní titul! Jakou symboliku našli Britové před Wimbledonem?

Karolína Plíšková vstupovala do turnaje jako třetí nasazená a cestu k titulu jí „usnadnily“ jak jednička Angelique Kerber, tak dvojka Simona Halep, které se v Eastbourne nedostaly přes čtvrtfinále.

Do finále česká hráčka postoupila bez boje, Britka Johanna Konta totiž semifinálový zápas vzdala kvůli zranění zad. O titul se tak pětadvacetiletá Češka utkala s Dánkou Caroline Wozniacki, s níž z předchozích pěti střetnutí prohrála hned čtyři.

Ne však v Eastbourne!

Zápas si můžete zpětně pustit v O2 TV!

[blog_program_info id=“15337065″]

První finálová sada nabídla vyrovnanou bitvu, při níž si obě hráčky držely většinu času svá podání – Wozniacki zaváhala pouze v pátém gamu a Plíšková šanci využila náramně. Proměnila hned první brejkbol a první set nakonec získala v poměru 6:4

Přečtěte si také:

Plavky dolů! Tenisová kráska Caroline Wozniacki se fotila úplně nahá
Kolaps na kurtu! Kypřana Baghdatise uštvalo pekelné turecké vedro!
Zhrzený sázkař vyhrožoval tenistce. Jak ho Australanka uzemnila?

Také druhý set byl podobně vyrovnaný. Tentokrát si hned 4 brejkboly během jediného gamu vypracovala Dánka, nicméně bojovnice Plíšková všechny odvrátila!

Za stavu 6:4, 4:4 pak rodačka z Loun prolomila servis bývalé světové jedničky a za necelou hodinu a půl tak dokráčela už k letošnímu třetímu titulu!

„Na trávě se cítím celkem dobře. Myslím, že pokud mi funguje servis, což je má největší zbraň, pak je to pro soupeřky opravdu složité,“ prozradila Plíšková v pozápasovém rozhovoru.

Plíšková tak navázala na úspěšný loňský ročník, kdy na trávě v Eastbourne podlehla až ve finále Slovence Dominice Cibulkové. Tentokrát výsledek ještě vylepšila a připsala si celkově devátý titul v kariéře.

Přenese si skvělou formu i do blížícího se Wimbledonu? Když naposledy zvítězila v roce 1998 v Eastbourne Češka Jana Novotná, ovládla posléze i nejslavnější grandslam…

Podívejte se na fotogalerii z finále:

[blog_gallery id=“57361″ style=“block“]

Na O2 TV Tenis můžete sledovat také finále čtyřhry z Eastbourne mezi australským párem Dellacqua, Barty a tchajwansko-švýcarskou dvojicí Chan Yung-jan, Martina Hingis. Duel začne zhruba v 17 hodin.

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru