Sparta překonala rekord! Nejdražší posila ligy prozradila svůj jasný cíl

Sedmadvacetiletý Tal Ben Chaim podepsal na Letné podle izraelského webu one.co.il čtyřletý kontrakt. Univerzální fotbalista, který umí oběma nohama, může nastupovat jako ofenzivní záložník nebo na pozici krajního útočníka.

Sparta aktivovala výkupní klauzuli a z Maccabi Tel Aviv ho podle iSport.cz získala za 2,9 milionu eur (asi 76,2 milionu korun). Hráč se tak stal nejdražším nákupem v historii české ligy, když překonal loňský comeback Václava Kadlece z Midtjyllandu.

[fve]https://youtu.be/wLza-G2Sfuo[/fve]

„Moc si vážím toho, jak moc mě klub chtěl přivést. Od první chvíle mi dával najevo, že o mě stojí. Teď musím ukázat, že to rozhodnutí bylo správné,“ stanovila izraelská hvězda svůj cíl.

„S trenérem jsem ještě nemluvil tolik, abych přesně věděl co čekat. Jsem křídlo a čekám, že tam je moje pozice. Přesné pokyny se dozvím až při trénincích. Ale samozřejmě, když přivedete cizince, očekáváte, že bude kvalitní a bude zaznamenávat co nejvíc gólů a asistencí,“ má jasno Ben Chaim, který se vydal na svoji první zahraničí štaci.

Milion eur ročně

Jeho statistiky z minulé sezony budí respekt. Za Maccabi odehrál 29 utkání, dal 15 gólů a na pět přihrál. Další tři branky přidal v pohárech.

Roční výdělek izraelského reprezentanta by se měl pohybovat okolo milionu eur. Oproti svému současnému zaměstnavateli by si tak polepšil o téměř polovinu!

[blog_poll_start][poll id=“680″][blog_poll_end]

Přečtěte si taky:

Eden je na nohou! Slavia představí bombastické posily

Talent Čermák opouští Spartu! Jaké osobnosti Plzně chce napodobit?

Schick litoval střelecké smůly na šampionátu. Začne přípravu v Juventusu?

Foto: Facebook AC Sparta Praha  (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru