Talent Čermák opouští Spartu! Jaké osobnosti Plzně chce napodobit?

Aleš Čermák měl být kapitánem české fotbalové reprezentace do 21 let na mistrovství Evropy, ale od konce května se zotavuje ze zranění, která utrpěl při autonehodě v opilosti.

Nyní se Čermák stal již čtvrtou letní posilou Západočechů, kde také podepsal smlouvu na čtyři roky. Podle isport.cz poputuje na Letnou necelých 27 milionů korun.

Čermák již dříve klubovému vedení sdělil, že se Spartou nehodlá prodloužit smlouvu. V české nejvyšší soutěži odehrál 69 utkání. Naplno do základní sestavy letenského týmu se ale prosadit nedokázal.

O přestup hodně stál staronový trenér Viktorie Pavel Vrba„Jde o velmi talentovaného hráče, který je i v ideálním fotbalovém věku. S jeho příchodem jsem spokojený. Teď je vše na Alešovi, musí se ukázat a prosadit v konkurenci, která u nás je. Předpoklady pro to má,“ uvedl pro klubový web.

Přečtěte si taky: Nejdražší nákup v historii! Do Sparty míří stoper z italské ligy

Prosadit se jako Horváth a Limberský

Je jen otázkou, jak přestup ponesou sparťanští i plzeňští fanoušci. Přestup z Letné na západ Čech má vždy příchuť rivality. Ví to také sám Čermák.

„Věřím, že si fanoušky získám na svou stranu mými výkony. Rád bych se zde prosadil jako Pavel Horváth, David Limberský, Milan Petržela nebo třeba Dan Kolář, kteří šli stejnou cestou a dokázali s Viktorkou sbírat velké úspěchy,“ prohlásil fotbalista.

[blog_poll_start][poll id=“679″][blog_poll_end]

Na Twitteru jsou sparťanské tábory rozděleny. Část fanoušků Sparty nechápe klubovou přestupovou politiku a ta druhá je s odchodem spokojena.

https://twitter.com/VJakubec/status/879250516055928832

Samozřejmě se objevily i různé vtípky:

Foto: fcviktoria.cz  (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru