Konopljanka? Stoch? Do Slavie nepřijdou! Šéf Tvrdík však odpálil jinou bombu!

Hostování Jevhena Konopljanky z německého Schalke v pražské Slavii bylo na spadnutí. Dokonce sám hvězdný Ukrajinec, který hrál třeba za španělskou Sevillu a do Německa přišel za astronomických 25 milionů eur, se na soustředění v Rakousku sešel s trenérem Jaroslavem Šilhavým i generálním ředitelem Martinem Krobem. Líbila se mu myšlenka zahrát si o Ligu mistrů, v Česku má navíc příbuzné, což by mu adaptaci ještě více usnadnilo.

Fanoušci byli v euforii a už se čekalo pouze na vyjádření Schalke. Najednou však přišla rána z čistého nebe. V Německu odvolali hlavního trenéra Markuse Weinzierla, se kterým si Konopljanka vůbec nerozuměl. Na jeho místo nastoupil Domenic Tedesco, který je naopak ochotný dát mu ještě jednu šanci.

Přečtěte si také:

Zastíní Schick hvězdy z Realu či Bayernu? Kdo by měl zářit na Euru U21?
Zázračný gól z Ameriky. Jak frajer z Chicaga vysmrkal celou obranu i s brankářem?
Novinka ve fotbale! Brankář Sýrie udivuje svět neuvěřitelnou dovedností

„Schalke v současné době změnilo názor na možný přestup nebo hostování,“ potvrdil šéf Slavie Jaroslav Tvrdík pro isport.cz.

Ani sám hráč proti setrvání nic nemá. „Pokud bude trenér chtít, samozřejmě zůstanu,“ svěřil se Ukrajinec německému deníku Bild.

Analogický případ je i u slovenského záložníka Miroslava Stocha. I ten byl blízko odchodu z Fenerbahce Istanbul, pod novým trenérem však neskládá zbraně a chce se poprat o své místo v týmu.

Miroslav Stoch (Fenerbahce). Foto: alchetron.com

Nadějně to naopak vypadá s jiným záložníkem Vasylem Kobinem ze Šachtaru Doněck. Dvaatřicetiletému Ukrajinci totiž končí smlouva a s nabídkou by měla přijít právě Slavia.

„Šachtar potvrdil, že Vasyl Kobin po vypršení smlouvy opustí klub.“

Především pak ale Tvrdík na Twitteru potěšil fanoušky Slavie jinou zprávou. Novou smlouvu v Edenu by měl v neděli podepsat obránce Simon Deli, o jehož odchodu se v posledních týdnech poměrně čile spekulovalo!

Simon Deli. Foto: slavia.cz

Přípravné zápasy Slavie na novou sezonu můžete sledovat v přímých přenosech na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

4. července 17.55 Slavia – Celtic FC
8. července 16.55 Slavia – Krasnodar
12. července 16.55 Slavia – West Bromwich Albion
16. července 18.55 Slavia – Nice
Foto: Twitter, slavia.cz, alchetron.com, repro O2 TV Sport (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru